„Těším se na vaření rybí polévky a zdobení stromku“

Předvánoční výstavu pořádalo ve čtvrtek a v pátek Centrum sociálních služeb Český Těšín. Na slavnostním zahájení nechyběla krátká scénka v podání ochotnických herců z centra.

Petr Bende potěšil svým vystoupením seniory. Foto: tm

Překvapením bylo hudební vystoupení, do centra přišel přítomné potěšit Petr Bende, který zazpíval několik písníček včetně vánočních.

Jak jste si užil koncert v Centru sociálních služeb?
Moc jsem se těšil, protože seniory mám rád. Jedná se o moudré a vzácné lidi, o které by se mělo pečovat a zajímat se o ně. Na druhou stranu jsem vůbec netušil, do čeho jdu. Na vystoupení jsem šel opatrně, zvolil jsem své písně, které jsem prokládal koledami.
Musím ale říct, že nakonec jsme si společně zapívali, vystoupení končilo tleskáním a zpěvem. Navíc následovaly i přídavky, se kterými jsem nepočítal. Za mě můžu říct, strávil jsem zde krásné dopoledne a děkuju za pozvání.

Jak budete trávit adventní čas?
Pracovně. Během 28 dnů máme 19 koncertů. Sice to bude hodně o cestování, ale strašně moc se těším, protože dva roky jsme museli vánoční koncerty kvůli koronaviru odkládat. Na pódiu se představíme společně s mou kapelou, cimbálovou muzikou Gromba a ještě Bárou Štěpánovou. S touto herečkou a zpěvačkou jsme nedávno premiérovali klip k mé písni Tisíce cest. Ale vystoupí se mnou i můj táta, který je celoživotní muzikant, a těším se, že si po delší době zazpíváme spolu.

Jaký je pro vás ideální scénář vánočních svátků?
Klid a pohoda doma, protože po tom měsíčním shonu bývám celkem vyčerpaný. Těším se na děti, na vaření rybí polévky, což je mou záležitostí, na zdobení stromečku. Prostě pohodu a klid, žádné velké cestování.

Jak řešíte vánoční dárky?
To řeší Ježíšek (smích). Ale vážně, řeším to různě. Když v prosinci hodně cestuji a navštěvuji mnohá města, tak toho využiji i k návštěvě obchodů. Ale někdy dárky objednám přes internet.

Co vám nejvíce z vánočních svátků utkvělo v paměti z dob, kdy jste byl dítětem?
Táta, jak na LP deskách pouští koledy, mámin salát, rybí polévka a kapr. Dále si vybavím domácí pohodu a babičku, která sedí u stromečku a čeká na svůj dárek. A rovněž první bicí, které jsem dostal v předvánočním čase.

Další zprávy z regionu