Třinecký fotbalový klub mění po dvou a půl letech trenéra

Vedení FK Fotbal Třinec se dohodlo s trenérem Jiřím Nečkem na ukončení spolupráce. Důvodem jsou dlouhodobě neuspokojivé sportovní výsledky. Jedenáctý tým druhé ligy povede dočasně asistent odvolaného trenéra Tomáš Jakus.

Třinec na jaře ještě nevyhrál V pěti kolech získal tři body za remízy. Archivní foto: Petr Rubal

Vedení klubu řešilo otázku trenérské změny už na podzim, kdy fotbalisté uhráli v prvních sedmi kolech jen bod a klesli na samotné dno druhé ligy. Nečka ale podrželo a důvěra se vyplatila. Třinec napravil špatný vstup v posledních pěti kolech, ve kterých získal 13 z 15 možných bodů včetně skalpu exligového Brna (2:1) a posunul se do klidných vod.

Na tyto výsledky ale na jaře nenavázal: první dva zápasy prohrál, poté třikrát remizoval 1:1. Naposledy doma v derby s Vítkovicemi, po kterém se trenér Neček divákům omlouval, že jim v prvním poločase nabídli chodící fotbal. Aktuálně je Třinec ve druhé lize jedenáctý s 23 body a s rezervou pěti bodů na první sestupové místo.

Neček převzal Třinec v roce 2016 po sedmi odehraných kolech, po kterých měl klub pět bodů. Na lavičce vystřídal Martina Zbončáka a tým dovedl k záchraně. Památná je zejména výhra 4:1 nad Baníkem Ostrava, který bojoval o návrat do ligy. V dalším ročníku 2017/18 se Třinec stal dokoncem podzimním půlmistrem. Na jaře ale sbíral hlavně remízy a klesl na pátou příčku. Výkonnostní propad pokračoval i tuto sezonu, proto se klub a trenér dohodli na ukončení spolupráce.

Další zprávy z regionu