Kulovi se líbil výkon v Sokolově, Ekvádorci už trénují s týmem

Třinečtí fotbalisté prohráli na půdě Sokolova 0:1, přesto generální ředitel klubu Karel Kula hodnotil jejich výkon kladně. Věří, že stejná hra brzy přinese výhru. Nejbližší zápas čeká Třinec už ve středu 17. dubna, kdy hostí doma Varnsdorf.

Tomáš Jakus (uprostřed) se stal dočasným trenérem třineckých fotbalistů. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec v průběhu minulého týdne vyměnil po dvou a půl letech trenéra. Na místo hlavního kouče povýšil Tomáš Jakus z pozice asistenta nahradil Jiřího Nečka. Změnila se i základní sestava. Na lavičce zůstal kapitán Ondřej Kušnír, Tomáš Weber a Lukáš Hapal. Příležitost dostali Pavol Ilko, Erik Šuľa a Martin Samiec.

„Nejdůležitější teď je, aby si kluci začali věřit. Vím, že mají kvalitu a sílu, jen to zatím neukázali. Zápas v Sokolově je ale příkladem, jak by to mělo vypadat.“Generální ředitel FK Fotbal Třinec

„Kluci hráli s velkým odhodláním. Tomáš s nimi udělal po mentální stránce za tři dny velice dobrou práci, namotivoval je. Prohra je asi nezasloužená a řekl bych i krutá, protože v poli jsme byli lepším mančaftem. Zklamání bylo po zápase velké. Soupeř ale potrestal naši chybu, zatímco my jsme jeho chyb nevyužili. To dělá rozdíl. Utkání by slušela remíza. Ale těší mě výkon. Viděl jsme dobrý fotbal, žádnou nakopávanou,“ řekl Kula.

Dokáže se vžít i do role Jakuse. „Dvakrát jsem náš tým přebíral v nesnázích a nevyhráli jsme ani jednou první zápas,“ připomněl generální ředitel FK Fotbal Třinec. „Nejdůležitější teď je, aby si kluci začali věřit. Vím, že mají kvalitu a sílu, jen to zatím neukázali. Zápas v Sokolově je ale příkladem, jak by to mělo vypadat. Kluci pracovali jako jeden tým, vložili do utkání hodně energie. Působili i fotbalovějším dojmem, zlepšili přechodovou fázi. Nevypadalo to vůbec špatně, dalo se na to dívat. Důležité je, abychom takhle hráli v každém utkání, body to přinese,“ pokračoval.

Věří, že na výkon naváží i proti Varnsdorfu. „Sami hráči jsou si vědomi, že jsou divákům dlužní a jsou odhodlaní na domácím hřišti předvést takový výkon, který povede k prvnímu jarnímu vítězství. K tomu by mohly pomoci i nové akvizice Luis Arroyo a Francisco Nazareno z Ekvádoru, kteří již s mužstvem trénují. Tímto bych chtěl pozvat diváky na středeční utkání s Varnsdorfem, kde se možná některý z nich představí,“ dodal na závěr Karel Kula.

Oba Ekvádorští hráči podstoupili v Třinci zimní přípravu a na testech uspěli. Poté si jeli do rodné země vyřídit pracovní víza. Zápas s Varnsdorfem začne v 17.00 na stadionu Rudolfa Labaje.

Sokolov – Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 31. Novák. Rozhodčí: Cieslar. ŽK: Hlavatý, Machek – Bedecs, Šula, Buchvaldek, Demjan. ČK: 77. Bedecs. Diváci: 330.
Třinec: Adamuška – Ilko, Šuľa, Bedecs, Janoščín – Buchvaldek (88. Demjan), Samiec, Vaněk, Janošík (72. Klec) – Omasta (84. Gáč) – Dedič. Trenér: Jakus.

 

Další zprávy z regionu