V nižších fotbalových soutěžích skončili trenéři Kluz a Mikulka

Stanislav Kluz položil pozici hlavního trenéra fotbalistů Jablunkova. Ke stejnému kroku se odhodlal i Radim Mikulka z Mostů u Jablunkova. Oba skončili na vlastní žádost. V příloze je fotogalerie z utkání Nýdek – Vendryně a Bukovec – Milíkov.

Radim Mikulka už není trenérem Mostů u Jablunkova. Foto: Roman Baselides

„Není to žádné unáhlené rozhodnutí, už jsem nad tím přemýšlel déle. Byl jsem u týmu sedm let, to je dlouhá doba. Stal se z toho stereotyp, scházela mi jiskra i nápady v tréninku a zápasech. Neměli jsme výsledky, drhla hra. Mužstvo se přestalo posouvat, muselo se něco změnit. Proto jsem se rozhodl, že skončím,“ vysvětlil Kluz.

„Neměli jsme výsledky, drhla hra. Mužstvo se přestalo posouvat, muselo se něco změnit. Proto jsem se rozhodl, že skončím.“ Bývalý trenér Jablunkova Stanislav Kluz

Jablunkov, který je v I. A třídě na jedenáctém místě, po změně trenéra ukázal, že má navíc. Na hřišti vedoucího Petřvaldu na Moravě byl lepší, ale prohrál 0:1 gólem z 88. minuty.

„Změnili jsme rozestavení, snažili jsme se hráče nabudit a hráči podali o dvě stě procent lepší výkon než v minulých zápasech. Makali, hráli zodpovědně zezadu a plnili, co měli. Vypracovali jsme dvě tři šance, které ale gólman chytil. Kdybychom dali gól, věřím, že vyhrajeme. I domácí přiznali, že jsme byli lepším týmem a že jsme si nezasloužili prohrát,“ zhodnotil zápas nový trenér Radek Fazekaš. Hrajícími asistenty se mu stali Tomáš Nieslanik a Martin Hudzieczek.

Mikulka ještě vedl Mosty doma s Věřňovicemi. Rozlučka nebyla vítězná, jeho svěřenci podlehli 2:3. „Radim byl přínosem, odvedl tu kus dobré práce. Vadila mu nízká tréninková docházka, proto skončil. Chápu ho, dojížděl teď z Ostravy a chodilo mu málo lidí,“ vysvětlil vedoucí Mostů David Tryska. Náhradu zatím nemají.

Mosty se ujaly v zápase po hodině hry vedení 2:1, ale nakonec zůstaly bez bodu. „Brzy jsme dostali hloupý gól. Chtěli jsme vyhrát, vrhli jsme všechny síly do útoku a z brejku jsme v posledních minutách inkasovali potřetí. Je to škoda. Dělba bodů by byla spravedlivá,“ dodal Tryska.

Oba naši regionální zástupci v krajském přeboru schytali bůra. Český Těšín prohrál doma s Hlubinou 0:5 a trenér Ľubomír Luhový označil výkon za odevzdaný a trapný. Bystřici postihl krátkodobý výpadek. Na hřišti vedoucího Fulneku inkasovala v rozmezí 11. až 17. minuty čtyři branky a prohrála 2:5.

Hnojník otočil v závěrečných deseti minutách v Raškovicích z 1:2 na 3:2 a má plný počet bodů i po sedmi kolech I. B třídy. Na druhém místě jsou Oldřichovice, které uspěly 2:1 v Horní Suché. V jediném derby došlo k překvapení – Vendryně zvítězila v Nýdku 3:2.

Smilovice dopadly v souboji s Dobraticemi stejně jako před týdnem Jablunkov – prohrály 0:2. Nebory porazily v okresním přeboru  Hrádek 5:1, Návsí podlehlo Písku 1:2 a Bukovec se rozešel smírně s Milíkovem 2:2.

Další ohlasy trenérů a hráčů k jednotlivým zápasům včetně statistik najdete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu