Trenér pražské Dukly chválil třinecké fotbalisty

Třinečtí fotbalisté před rokem překvapili na hřišti exligové Dukly Praha výhrou 3:2. I tentokrát na půdě největšího aspiranta na postup rychle vedli gólem Lukáše Ciencialy, ale soupeř otočil na konečných 3:1.

Třinecký záložník Lukáš Cienciala (číslo 26) vstřelil na hřišti Dukly jediný gól týmu. Archivní foto: Petr Rubal

„Dukla má postavenou hru na držení míče a útočném fotbalu, přesto jsme se jí ve všech statistikách vyrovnali. Kromě té nejdůležitější, a to je počet gólů,“ mrzelo třineckého trenéra Svatopluka Habance.

„Dukla má postavenou hru na držení míče a útočném fotbalu, přesto jsme se jí ve všech statistikách vyrovnali. Kromě té nejdůležitější, a to je počet gólů.“Třinecký trenér Svatopluk Habanec

Jeho svěřenci ani ve třetím utkání nového ročníku nebodovali. „Herně jsme si vedli slušně, první poločas byl naším nejlepším v této sezoně a na velké šance jsme v utkání vyhráli 6:4. Dvě tři fatální chyby nás ale stály body. Nedostupovali jsme správně hráče, čehož soupeř využil. To je další velký rozdíl, my jsme nabídnuté příležitosti neproměnili. Na koncovku se sice v tréninku zaměřujeme a klukům jde, ale nedaří se nám to přenést zatím do zápasů,“ dodal.

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý zhodnotil zápas podobně. „V předfinální a finální fázi jsme byli klidnější, to rozhodlo. Dlouhodobě máme problém s řešením střeleckých pozic, tentokrát jsme ale situace vyhodnocovali správně,“ řekl kouč.

Slabou útěchou mohla být třineckému mužstvu i pochvala Skuhravého. „Musím říct, že Třinec pro nás byl hodně nečitelný. Prošli si řadou změn a nevěděli jsme, co od nich čekat. Odehráli ale dobrý zápas, nebáli se. Měli na hrotu vysokého útočníka, který sbíral hodně míčů. Ukázali nám, že fotbal hrát umí a podali tady skvělý výkon.“

Třinec odehraje tento týden doma dva zápasy – ve středu s Vlašimí a v sobotu s Jihlavou. Obě utkání začínají v 16.30.

Dukla Praha – Třinec 3:1 (2:1)
Branky: 14. Kozma, 33. Seung Bin, 68. Doumbia – 6. Cienciala.
Třinec: Pastornický – Celba, Habusta, Janoščín, Javůrek – Weber, Foltyn (86. Puchel) – Omasta, Zlatohlávek (59. Stáňa), Cienciala (87. Gáč) – Akulinin. Trenér: Habanec.

 

Další zprávy z regionu