Trenéři Hrádku, Písku i Milíkova čekali, že budou v tabulce výš

Osm kol se odehrálo ve fotbalovém okresu mužů, než se soutěž zastavila. Tabulku vedl Bukovec o bod před třetími Nebory. Hrádek, Písek, Milíkov a Smilovice B se seřadili od osmého do jedenáctého místa.

Daniel Michalík (u míče) patří k perspektivním hráčům Písku. Foto: ba

Formát okresního přeboru mužů se pro letošní sezonu změnil. Sloučily se skupiny Třince a Frýdku-Místku do jedné. Z každé sem postoupilo šest nejlepších týmů z obou soutěží z minulého podzimu.

Hrádek loni zaostal jen za suverénními Neborami a novou sezonu začal slušně. Jako jediný porazil Bukovec a po pěti kolech měl deset bodů. Ve zbývajících třech utkáních ale vyšel naprázdno a klesl na osmou pozici.

„Pořád nám chybí ještě tři zápasy, abychom hráli na podzim s každým a střetli bychom se s týmy, které jsou v tabulce pod námi. Tím neříkám, že bychom všechno vyhráli, čekala nás derby a mohlo to dopadnout všelijak. Ale pokud bychom získali šest bodů, bavili bychom se o něčem jiném. Takhle jsem nespokojený. Chtěli jsme být ve středu tabulky, o čtyři body jsme mohli mít více. Těší mě ale, že jsme zapracovali do kádru čtyři mladé kluky,“ uvedl trenér Hrádku Václav Zowada.

Písek získal minulý rok stejně bodů jako Hrádek a v nové sezoně chtěl čeřit horní příčky tabulky. S osmi body je ale až devátý. „Předpokládal jsem, že budeme výše,“ uvedl trenér Písku Marek Kapsia. „Nevěděli jsme, jak jsou na tom týmy z frýdecké části, i když jsem odhadoval, že silné budou Janovice, Palkovice a z naší strany Nebory. Očekával jsem, že jim budeme zatápět a že budeme kolem třetího místa. Na postup jsme ale nepomýšleli,“ doplnil.

Trenér Milíkova Michal Franiok přiznal, že těžce rozdýchával prohru v posledním kole s Hukvaldy. Jeho svěřenci vedli v poločase 3:0, ale zápas prohráli 3:4. Kdyby zápas dotáhli do vítězného konce, jsou ve středu tabulky. Takhle jim se sedmi body patří až desátá příčka, pod nimi jsou pouze Smilovice B a Nošovice.

„Spokojený s umístěním ani bodovým ziskem nejsem. Mančaft má super podmínky. Vybudovala se nová šatna, jezdíme na soustředění (do Horní Bečvy). Tým má potenciál a větší sílu, než ukazují výsledky. V přípravě jsme vyhráli v Oldřichovicích, které nastoupily pomalu v plné síle. Myslel jsem si proto, že budeme nahoře zatápět nejlepším týmům. To se ale neděje,“ uvedl Franiok.

Fotbalisté béčka Smilovic se alespoň v posledním kole překvapivou výhrou v Neborech (1:0) odrazili ode dna. S pěti body jsou předposlední, byť mají ještě zápas k dobru.

„Spokojeni samozřejmě nejsme,“ podotkl trenér mužstva Martin Lipowczan. „Naším reálným cílem je záchrana, smělým cílem je střed tabulky. Když ale vidím soupisky soupeřů a jak málo udělali změn, tak počítám, že budeme bojovat o udržení,“ dodal.

Pořadí v okresním přeboru:
1. Bukovec 17 bodů,…, 3. Nebory 16,…, 8. Hrádek 10, 9. Písek 8, 10. Milíkov 7, 11. Smilovice B 5, 12. (poslední místo) Nošovice 3.

Více si přečtete v aktuálním vydání Třineckého hutníku. Ohlasy z Bukovce a Nebor přineseme za týden.

 

Další zprávy z regionu