(Ne)tradiční Blešák byl nakonec více než úspěšný

Spousta lidí si určitě vzpomíná na tradiční akci nazvanou Blešák, kterou každoročně pořádá Gymnázium Josefa Božka v Českém Těšíně. Nejinak tomu bylo i letos, i když všechno nakonec dopadlo úplně jinak.

Tradiční Blešák nechtěli studenti vypustit. Povedl se jim, i když byl on-line. Foto: škola

„Několik let se v předvánočním čase vždy na naší škole chystala akce, na které se mohli žáci školy dobře najíst dobrot vyrobených spolužáky, vypít si kávu nebo čaj, a dokonce si zakoupit maličkosti pro sebe či své blízké,“ začala líčit třídní učitelka oktávy Kateřina Bernatíková.

Třída pořádající tuto akci se již před několika lety dohodla, že výtěžek daruje Haimě, nejdéle fungující organizaci v ČR, která se zaměřuje na pomoc dětem s hematoonkologickým onemocněním a která funguje ve všech větších městech v republice.

„Letošní školní rok je ale všechno jinak, lavice zejí prázdnotou, na chodbách je nezvyklý klid. Leckdo by předpokládal, že se slehne zem i po již tradiční charitativní akci. To by ale tento Blešák nemohla organizovat třída oktáva,“ pokračovala s úsměvem kantorka.

Jak dále řekla, letošní maturanti se rozhodli, že toho bohdá nebude, aby v posledním roce svého působení na škole z Blešáku utíkali, a uspořádali sbírku on-line. „Letos tedy nevařili kafe, nepekli buchty, nezajišťovali sponzorské dary a neorganizovali dopoledne plné smíchu. Zůstali u počítače, vytvořili nádherné video s průvodním dopisem a nasdíleli ho na sociálních sítích. Výsledek celé akce je ohromující. Na nemocné děti se vybralo více než 50 tisíc korun!“ žasla učitelka.

Dodala, že všichni, kteří přispěli, udělali obrovskou radost nejen samotným dětem ve Fakultní nemocnici Ostrava, ale dokázali, že pomáhat se dá vždy a za všech okolností.

Další zprávy z regionu