Radnice poodhalila investiční priority

Dokončení výstavby centrálního dopravního terminálu a druhá etapa modernizace Nádražní ulice. To jsou hlavní investiční akce Českého Těšína v letošním roce.

Radnice v Českém Těšíně. Ilustrační foto: ba

Na rok 2022 si českotěšínská radnice naplánovala také několik dalších významných projektů. Patří mezi ně kompletní rekonstrukce střechy tělocvičny na Ostravské ulici, která spolkne přes čtyři miliony korun. Bude pokračovat rekonstrukce mateřské školy Hrabyňská.

„Počítáme s novou fasádou, zateplením, výměnou oken, modernizací sociálního zázemí a pořízením systému řízené výměny vzduchu,“ upřesnil místostarosta Českého Těšína Tomáš Pavelek.

Dalším úkolem pro letošní rok bude zkapacitnění propustku na Třinecké ulici na Ropičance, které vyjde na čtyři a půl milionu korun. „Město coby vlastník komunikace musí zajistit zvýšení průtoku v tomto toku, který je podle Povodí Odry v případě povodní nedostačující,“ zdůvodnil místostarosta.

V plánu je celková uzávěra, chodci budou využívat provizorní lávku. Řidiči jedoucí z Třince do Českého Těšína a opačným směrem po Tovární ulici, budou muset použít jinou trasu. Práce by měly začít na přelomu února a března.

Další zprávy z regionu