Sociální služby dostaly darem zbrusu nové osobní auto

Sociální služby Bystřice mají od 9. března nový osobní automobil. Dostali jej darem od manželů Moderových. Škodovka zpočátku doplní a postupem času zcela nahradí stávající, a již poruchový vůz.

Personál Sociálních služeb Bystřice společně s Jánem Moderem u nového vozu. Foto: tm

„Nové auto začneme používat okamžitě. Díky němu se budeme moci pohodlně dopravovat ke klientům, kteří jsou po celém katastru Bystřice. Jsme strašně rádi, že ho máme,“ řekla ředitelka Sociálních služeb Bystřice Monika Kovářová. Podle ní pracovnice služeb najezdí autem denně 40 až 50 kilometrů. Doposud často improvizovaly a chodívaly pěšky.

Ján Moder při předávání klíčů od auta poděkoval personálu za jeho práci. „Naše vztahy s vedením obce jsou nadstandardní a patřím mezi lidi, kteří občas přijdou s nabídkou pomoci, rady. Naopak i starosta se ptá na mé názory na obecní projekty. Většinou jsem z nich nadšený. A to například i z nového parčíku, který má vyrůst poblíž zdejšího zařízení. Místo bude zase o něco lepší a hezčí pro odpočinek našich důchodců,“ řekl Ján Moder, který nad prosbou vedení obce neváhal.

„Starosta mi řekl, že se změnil statut domu s pečovatelskou službou na příspěvkovou organizaci, která by potřebovala pomoci v podobě auta. Proto jsme se rozhodli zakoupit vůz a darovat jej pro potřeby sociálních služeb v Bystřici,“ doplnil s tím, že auto vybírali tak, aby bylo praktické a svou roli hrál i úložný prostor.

„Manželé Moderovi dlouhodobě podporují obecní aktivity. Když jsem pana Modera oslovil, zda by nebyla možnost poskytnout nový automobil, tak ten příběh pak trval velice krátce a mám z toho ohromnou radost,“ doplnil starosta Bystřice Roman Wróbel.

Zároveň připomenul, že sociální služby odstartovaly od 1. ledna nový život. „Je to náročný úkon včetně administrativy. My jsme hlavně chtěli, aby proces přestupu byl plynulý a neměl žádný dopad na klienty domova, což se daří,“ uzavřel starosta.

Dům s pečovatelskou službou začal v Bystřici fungovat v roce 2003, od 1. ledna 2022 je jednou z pěti příspěvkových organizací obce. Nově nese název Sociální služby Bystřice.

Další zprávy z regionu