Oceláři vyhráli nad Litvínovem díky rychlému hattricku Daňa

Třinečtí hokejisté porazili Litvínov 4:1 a na pátý pokus doma poprvé v sezoně vyhráli. Mužstvo nasměroval k vítězství Marko Daňo, který nasázel hattrick už v úvodních osmi minutách. Poprvé se trefil v extralize za Oceláře Libor Hudáček.

Marko Daňo (druhý zprava) měl na kontě hattrick už v čase 7:17. Foto: Petr Rubal

„Je to velice důležité vítězství, takové jsme potřebovali. Nebyl to vůbec lehký zápas, Litvínov nastoupil dobře a první střídání měl šance. Podstatné ale bylo, že jsme konečně proměnili naše příležitosti. To nás trochu uklidnilo a hrálo se nám lépe,“ uvedl asistent trenéra Třince Vladimír Országh.

„Nebyl to vůbec lehký zápas, Litvínov nastoupil dobře a první střídání měl šance. Podstatné ale bylo, že jsme konečně proměnili naše příležitosti. To nás trochu uklidnilo a hrálo se nám lépe.“Vladimír Országh

Daňo dal první dva góly po milimetrových střelách s odrazem o tyč a hattrick zkompletoval poměrně z ostrého úhlu v přesilové hře. Hudáček zakončoval v 51. minutě do prázdné branky po skvělém pasu Voženílka. Mazanec, který kryl v utkání 26 střel, inkasoval až v čase 58:16. Z úniku jej překonal Zdráhal.

„Hráli jsme fakt dobře. Myslím, že to byl náš nejlepší domácí zápas, i když předtím jsme taky nehráli špatně. Jsme rádi, že jsme doma konečně vyhráli a doufáme, že to takhle půjde dál,“ uvedl Hudáček, který přišel před sezonou z KHL. Přiznal, že se nulou v kolonce svých gólů trápil. „Nedávám to najevo veřejně, ale dusím to v sobě a přemýšlím nad tím. Studuju svou hru a své šance dokola každý den. Pracuju na tom a jsem rád, že to konečně přišlo.“

Zatímco Hudáček skóroval poprvé, Daňo se dělí s osmi góly o post nejlepšího střelce extraligy s dalšími třemi hráči. „Sezonu jsem rozjel dobře, ale je potřeba jít dál s pokorou a dělat dobře i maličkosti, pak bude člověk odměněný. Proti Litvínovu mi tam spadlo vše, na co jsem sáhl,“ vysvětlil Daňo, který obstaral v této sezoně polovinu třineckých branek v extralize (8+2). „Těžko říci, zda se ze mě stává střelec. Někdo se toho potřeboval chopit a jsem rád, že jsem to momentálně já. Věřím, že se ale přidají i další kluci a že budeme pomáhat mužstvu góly vyhrávat.“

Příští zápas odehrají Oceláři v úterý doma proti Davosu, se kterým v průběhu týdne prohráli ve Švýcarsku 0:4 a přišli o šanci postoupit do play off Ligy mistrů. Daňo si ale myslí, že těžili z utkání, které se hrálo zhruba ve výšce 1600 metrů nad mořem. „Roztáhly se nám plíce, nohy šly teď lépe, hrálo se nám fajn. I když v zápase s Davosem už o postup nejde, tak věřím, že se v něm dobře naladíme na další extraligové utkání,“ podotkl Daňo.

Třinec – Litvínov 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, Jeřábek), 51. Hudáček (Voženílek, Chmielewski) – 59. Zdráhal (Jaks, Zile). Rozhodčí: Mrkva, Šír – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 3668.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Jeřábek, Čukste, Jaroměřský, Zahradníček – Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Svačina. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu