Vánoční strom mohou městu nabídnout občané

Přestože ještě nedávno teploty ničím nepřipomínaly vánoční čas, advent se nezadržitelně blíží a s tím také otázka, jaký strom bude letos zdobit českotěšínské náměstí.

Ilustrační foto: EŚ

„Možná si ještě občané pamatují, že ten loňský, který daroval Tomáš Ptoszek a na náměstí ho dopravily Lesostavby Frýdek-Místek z Nerudovy ulice, se v celostátní soutěži vyhlášené TV Prima umístil na krásném pátém místě,“ předeslala mluvčí českotěšínské radnice Marcela Hladká.

A jaký bude ten letošní? Strom – jehličnan, ideálně solitér, by měl mít optimální výšku 12 metrů. „Pokud někteří majitelé zvažují kácení souměrného stromu a mohli by ho městu poskytnout, nechť tak učiní. Samozřejmě veškeré organizační záležitosti týkající se těžby a převozu stromu zajišťuje příslušný odbor na městském úřadě,“ upřesnila Lada Večeřová z odboru místního hospodářství.

Do této chvíle lidé poslali na městský úřad už několik nabídek, bohužel však stromy neodpovídaly buď velikostí nebo se nacházely v místech, které nesplňují požadavky na těžbu. „Pokud někdo má chuť darovat strom Českému Těšínu, získá bližší informace na webových stránkách města,“ doporučila mluvčí.

Další zprávy z regionu