Kruháč vyvolal debatu

Řešení křížení Nádražní ulice se Střelniční v Českém Těšíně kruhovým objezdem vyvolalo mezi zastupiteli bouřlivou debatu. Někteří toto řešení nechápou.

Ilustrační foto: tm

Samotná stavba je na spadnutí, protože přeložky jsou hotové a stavební povolení vydané. „Nejsem si vědom, že by se jednalo o nějakou nebezpečnou křižovatku. Například sjezd od silnice na Chotěbuz k železnici má mnohem nebezpečnější křižovatku. Nejde o zbytečně vyhozené peníze?“ tázal se zastupitel Boris Šlapota.

„Smysl by měl kruhový objezd například při výjezdu ze Svibice na Frýdeckou ulici,“ doplnil zastupitel Roman Žyla. „Jedná se o křižovatku ve tvaru písmene T, která je bezpečná,“ přidal se do diskuze Wieslaw Kubica s tím, že pokud by se uvažovalo o parkovišti na Tovární ulici, pak by kruhový objezd v daném místě dával smysl.

„Vše je stavebně připraveno na kruhový objezd, což bylo součástí rekonstrukce Nádražní ulice,“ vysvětlil místostarosta Vít Slováček. V částce 1,5 milionu korun vyčleněné na kruhový objezd je i autobusová zastávka v jeho sousedství a osvětlení.

Samotnou debatu přitom vyvolal bod jednání o změně rozpočtového opatření, kde částka 1,5 milionu korun figurovala. Představitelé města po skončení diskuze 15 hlasy tento bod odsouhlasili.

Další zprávy z regionu