Na Lysky povede cyklostezka

Více stezek v Jablunkově potěší cyklisty. Další cyklostezka by měla výhledově vzniknout v Žihle, odkud povede do sousední lokality Lysky.

Okolí koupaliště bude pro chodce bezpečnější. Foto: ba

Cyklostezka o délce osmi set metrů by měla vést od silničního mostu přes Olši v lokalitě U Nieslanika podél koupaliště až ke křižovatce za fotbalovým hřištěm v Lyskách. „Silnice kolem koupaliště je docela úzká, sotva se na ní minou dvě protijedoucí auta. Cyklostezka přispěje ke zvýšení bezpečnosti cyklistů i chodců v této poměrně frekventované lokalitě,“ vysvětlil starosta Jablunkova Jiří Hamrozi.

Stezka pro chodce i cyklisty by měla vést podél řeky Olše. „S její výstavbou se začalo už v minulosti, k dokončení však nedošlo. Pozůstatkem jsou obrubníky a sloupy veřejného osvětlení,“ dodal starosta.

Vedení města už má v ruce kompletní projektovou dokumentaci, na kterou mu přispěl Moravskoslezský kraj.  „Žádost o dotaci jsme podali už dvakrát. Všechny podklady jsme měli v pořádku, jenže v obou případech poskytovatelé příspěvku neměli tak vysokou alokaci,“ zakončil Jiří Hamrozi.

Další zprávy z regionu