Hala už je po kolaudaci

Sportovní hala v Návsí, která do konce uplynulého roku fungovala ve zkušebním provozu, už je po kolaudaci. Od nového školního roku je v plném provozu.

Během zimy bude sportoviště plně vytíženo. Foto: ba

V průběhu prázdninových měsíců v multifunkčním objektu proběhly drobné úpravy. „Bufet s kavárnou je nově vybavený pecí na pizzu, šatny jsme dovybavili novým designovým nábytkem. V hale jsme instalovali ochranné sítě za hrací plochou a také vnitřní žaluzie, které nepropouštějí sluneční svit a neoslňují tak hrací plochu,“ vylíčil starosta Návsí Marian Waszut.

V Návsí také přistoupili k nezbytným protipovodňovým opatřením, díky nimž se do objektu nedostane voda z parcel nad halou.

„Nad halou jsme vytvořili val, který ochrání jak hřiště na beach volejbal, tak také vedlejší plochu, na které vznikne work-

outové hřiště. Nad zdmi haly jsme vytvořili dvě meliorační rýhy, které zachytávají vodu a chrání tak objekt před přívalovými dešti. Fungují spolehlivě, o čemž jsme se přesvědčili během nedávné silné bouřky s přívalovými srážkami,“ dodal Marian Waszut.

Další zprávy z regionu