Oceláři vyhráli v Olomouci, závěr utkání si ale zkomplikovali

Třinečtí hokejisté zvítězili v Olomouci 4:3, vyhráli potřetí v řadě a v tabulce se posunuli na páté místo. Oceláři vedli v 51. minutě už o tři góly a první dvě branky zápasu vstřelil Daniel Voženílek.

Marek Mazanec kryl v utkání čtyřicet střel. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Říkali jsme si, že do zápasu musíme vstoupit dobře, protože je Olomouc kvalitní soupeř. To se nám taky podařilo, ale bohužel jsme pak byli horší,“ přiznal Voženílek, který otevřel v úvodu zápasu skóre tečí v přesilové hře. Na 2:0 zvýšil v 17. minutě individuálním průnikem, ve kterém se natlačil z pravé strany před branku a zakončil akci k tyči. Domácí vzápětí snížili dorážkou Knotka. Ve druhé třetině gól nepadl, Mazanec ale chytil Nahodilovi trestné střílení.

„Jsem rád, že jsme výhru udrželi a vítězství je zasloužené, ale domácím jsme dovolili až moc šancí.“Zdeněk Moták

„První třetina byla v pořádku. Hráli jsme slušný hokej, dobře bruslili a vyhrávali souboje,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. „Druhá třetina byla z naší strany velice špatná a tahali jsme v ní za kratší konec. Jen se štěstím jsme nedostali vyrovnávací branku. Z naší strany to byla možná nejhorší třetina v tomto ročníku,“ uznal.

V úvodu třetí třetiny vrátil Třinci dvoubrankový náskok tečí Daňo. Po sehraném signálu upravil po odrazu od zadního mantinelu Vrána, který skóroval ve třetím utkání v řadě. „Viděl jsem před sebou hráče, proto jsem nahrál o zadní mantinel. Do prostoru před brankou si pěkně sjel Petr Vrána a chladnokrevně zavěsil. Často to trénujeme, tak jsem rád, že to vyšlo,“ uvedl obránce Nedomlel, který si tím připsal první bod za Oceláře.

Olomouc, která doma prohrála poprvé v sezoně, ale závěr zdramatizovala. Z dorážky se prosadil Kucsera a při hře bez gólmana ještě zakončil Kusko hezkou souhru na 3:4. Mazanec kryl v utkání 31 střel včetně jednoho pokusu Arona Chmielewského, který nastoupil poprvé proti Ocelářům. Na svůj první extraligový bod v novém působišti stále čeká.

„Jako bychom měli špatný mustr na závěry zápasů,“ připomněl Moták ztrátu vedení 3:1 s Vítkovicemi v posledních 33 sekundách minulého zápasu. „Ztráceli jsme kotouče v obranném pásmu, to je smrtící. Jsem rád, že jsme výhru udrželi a vítězství je zasloužené, ale domácím jsme dovolili až moc šancí,“ doplnil.

Další zápas sehrají Oceláři v pátek 29. září doma s Hradcem Králové od 17 hodin.

Olomouc – Třinec 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 18. Knotek (Kunc, Sirota), 56. Kucsera (Sirota, Macuh), 60. Kusko (Řezníček, Navrátil) – 6. Voženílek (Kundrátek, Nestrašil), 17. Voženílek (Růžička, Kundrátek), 43. Daňo (Polášek, Růžička), 51. Vrána (Nedomlel, Adámek). Rozhodčí: Šír, Obadal – Axman, Blažek. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4983.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Jeřábek, Adámek, Nedomlel, Polášek – Růžička, Voženílek, Daňo – Hudáček, Vrána, Pánik – Hrehorčák, Roman, Nestrašil – Kurovský, Čacho, Dravecký. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu