Budou měřit hluk z obchvatu

S otevřením obchvatu Třince v úseku Třanovice – Nebory evidují na střítežském obecním úřadě stížnosti občanů na hluk z nové komunikace.

Protihlukové stěny prý odrážejí zvuk do kopců. Foto: tm

„Hluk budou ještě na podzim v naší obci měřit a porovnávat s daty před stavbou,“ předeslala starostka Stříteže Michaela Porvisová. Podle ní se jedná o místa směrem na Vělopolí poblíž kostela, která jsou výše položená. „Podle občanů byl hluk paradoxně nižší, když ještě nebyly dokončeny protihlukové stěny. Po jejich dostavění se situace zhoršila. Dokonce prý je provoz na obchvatu slyšet až ve Vělopolí,“ pokračovala starostka.

Občané se podle ní zajímají o to, jak se bude situace řešit, když čísla z měření vyzní špatně. „Součástí stavby bude samozřejmě i zeleň, která hluk rovněž pohltí. Ale než stromy a keře vyrostou, nějakou dobu to potrvá,“ nastínila starostka, která nechce dělat závěry před samotným měřením. „Ještě před vánočními svátky bude kontrolní den a na něm se určitě o tomto tématu budeme bavit,“ doplnila Porvisová, podle které si po otevření obchvatu oddychl střed obce, na druhou stranu postihl občany žijící ve svahu nad silničním tahem.

Další zprávy z regionu