Zjišťují spotřebu energie

Jak postavit koncepci energetických zdrojů, zjišťují ve Stříteži. Firma, která projekt zpracovává, oslovila dotazníkem i místní občany a podniky.

Ilustrační foto: tm

„Koncepci chceme mít co nejpřesnější, proto se firma nezaměřila pouze na obecní budovy, ale na celou obec. Přehled o spotřebě energie, vybavenosti jednotlivých domácností různými zdroji energie i výhled plánovaných investic nám pomůže sestavit přehled o současných i budoucích energetických potřebách obce,“ vysvětlila starostka Stříteže Michaela Porvisová.

Občané mohli dotazník do 13. října vyplnit elektronicky nebo v papírové podobě. „Firma výsledky zpracuje. Je mi jasné, že se nezapojí všichni, ale určitý vzorek budeme mít. Na tomto základě pak můžeme realizovat další projekty,“ nastínila starostka, podle které se firma pracující na projektu chystá i na praktická měření. „Bude například měřit energetickou spotřebu obecního sálu během nějaké větší akce a pak porovná s údaji, kdy je sál naprosto prázdný,“ uzavřela Porvisová s tím, že na vypracování koncepce obec získala dotaci.

Další zprávy z regionu