Kousek od vlakového nádraží má vzniknout nové parkoviště

V centru Českého Těšína města by v budoucnu mohlo přibýt parkovacích míst. Radnice totiž zvažuje, že by na uvolněných pozemcích podél kolejiště (poblíž křížení ulic Hraniční a Tovární) nechala vybudovat nové parkoviště.

Český Těšín. Pozemek poblíž křižovatky ulic Hraniční a Tovární, kde město plánuje vybudovat parkoviště. Foto: toj

Od vlakového nádraží je tento prostor vzdálen zhruba 250 metrů. Jeden z návrhů počítá s prodloužením ulice Nádražní, podél kolejí a po její levé straně by vzniklo ono parkoviště.

„Jak to nakonec bude vypadat, to dnes nikdo neví. Zda by se dala silnice prodloužit, nebo zda to zůstane jako dnes, že se jede od nádraží vlevo na Hraniční, k tomu se musí vyjádřit dopravní policisté a experti. Na to všechno nám odpoví studie proveditelnosti, kterou budeme zadávat,“ uvedl místostarosta Českého Těšína Jan Pekař.

Zároveň dodal, že on parkování v tomto místě za palčivý problém nepovažuje. Nicméně, pokud by veškeré administrativní a poté stavební procesy běžely optimálně, do dvou let by se v místě mohlo parkovat.

Kolik tam bude parkovacích míst, to musí určit právě zmiňovaná studie. Plocha by sloužila jako záchytné parkoviště a zároveň k parkování aut obyvatel okolních činžovních domů.

Další zprávy z regionu