„Každým rokem roste i naše schopnost pomáhat“

Sport for Hearts. To je parta kluků z Dolní Lomné a blízkého okolí, kteří mají rádi sport a chtějí pomocí něj pomáhat potřebným. Sport for Hearts pořádá 4. ročník charitativního pochodu Lomňanské vrcholy. Uskuteční se 24. srpna se startem a cílem u Lomňanského muzea v centru Dolní Lomné.

Pořadatelé si zakládají na atrakcích pro děti. Foto: Sport for Hearts

Za spolek Sport for Hearts poskytli Třineckému hutníku krátký rozhovor Radek Sikora.

Jedná se o 4. ročník – dá se říct, že si akce získává stále více příznivců?
Původní téměř nouzové řešení, mající svůj původ v restrikcích panujících během pandemie Covid 19, se ukázalo být životaschopným nápadem. A velmi nás těší, že letos se můžeme bavit již o 4. ročníku. Zatím lze říct, že s každým rokem rosteme co do počtu účastníků, s čímž přímo roste i naše schopnost pomáhat. Díky tomu můžeme také nabídnout všem účastníkům zajímavější a bohatší program.

Připravili jste pro letošní ročník nějaké novinky?
Největší novinkou je z mého pohledu cyklotrasa. Tu jsme naplánovali jako 25 kilometrů dlouhý okruh doplňující dosavadní tři pěší trasy. Cyklisté tak zavítají na Kamennou chatu.

Myslíte i na děti?
Samozřejmě, dovolil bych si i říct, že je to věc, na které si zakládáme. Speciálně pro rodiny s dětmi jsme na základě pozitivních ohlasů z minulého ročníku opět přichystali krátký okruh, během něhož bude na děti čekat řada stanovišť a úkolů.

Zázemí bude opět u muzea v Dolní Lomné – co v prostoru startu a cíle chystáte pro návštěvníky?
Ani v areálu se děti nudit nebudou. V plánu je koutek s legem, kreslení na obličej, skákací hrady a mnoho, mnoho dalšího. Nebude chybět ani bohatá nabídka občerstvení a večer se všichni mohou těšit na vystoupení kapely Cafe `80, které minulý rok sklidilo velký úspěch.

Může se zúčastnit každý – jaké jsou podmínky?
Podmínkou je registrace. Tu může každý provést na místě nebo na našich webových stránkách, přičemž všem doporučujeme druhou možnost – nebudou muset čekat na místě, a navíc dostanou startovní balíček. Samozřejmě není problém, aby si rodiny přišly užít jen atrakce v areálu. I tímto způsobem podpořily Štefánka. Je to právě výtěžek z registrace, který poputuje celý na dobrou věc.

Další zprávy z regionu