Nezbývá než bojovat a doufat, řekl Grycz. V Bystřici vyroste fan zóna

Markovi Gryczovi nevyšla na olympiádě úvodní disciplína moderního pětiboje, ale je odhodlaný zabojovat o finále. Další čtyři disciplíny jsou na programu v pátek od 13 hodin. Závod budou vysílat v Bystřici na velkoplošné obrazovce.

Marek Grycz startuje na olympijských hrách poprvé. Archivní foto: Filip Komorous

V úvodním kole šermu se utkalo všech 36 závodníků systémem každý s každým. Grycz dosáhl bilance 10 výher a 25 proher a patří mu se 175 body 34. příčka. Nejlepší šermíři získali 245 bodů za 24 výher. Výsledky se počítají do pátečního semifinále, které pokračuje parkurem, bonusovým kolem v šermu, plaváním a kombinací běhu se střelbou. Ze dvou osmnáctičlenných skupin postoupí vždy devět pětibojařů do sobotního finále.

„Na planši nefungovalo nic, co funguje běžně. Nezbývá než zabojovat, dát tam čtyři dobré disciplíny a doufat, že to klapne do finále.“Marek Grycz

„Na planši nefungovalo nic, co funguje běžně. Nezbývá než zabojovat, dát tam čtyři dobré disciplíny a doufat, že to klapne do finále,“ řekl Grycz, člen Sportovního centra v Bystřici.

K této mimořádné sportovní události připraví Obec Bystřice s partnery olympijskou fan zónu v parku PZKO. Návštěvníci mohou ve dnech 9. a 10. srpna od 13 do 20 hodin na velkoplošné obrazovce sledovat společně živé přenosy včetně závodu Marka Grycze. Ve fan zóně budou probíhat i soutěže pro děti a dospělé, ukázky hasičské techniky a bude připraveno i něco na zub.

Další zprávy z regionu