Oceláři začali extraligovou sezonu prohrou, Spartě nedali ani gól

Třinečtí hokejisté odstartovali nový extraligový ročník prohrou 0:3 na ledě Sparty. Šlágr kola ovlivnil rychlý gól, který vstřelil Salomäki už po 41 sekundách hry. Zbývají branky dal obránce Irving v 53. a 57. minutě.

Třinečtí hokejisté vyřadili na jaře Spartu z play off po obratu v sérii z 0:3. Pražané přiznali, že měli zvýšenou motivaci. Ilustrační foto: Lukáš Filipec

„Z naší strany to nebyl úplně špatný zápas, na spoustě věcí ale ještě musíme zapracovat. Musíme být ještě lepší. Domácí ale byli výborní,“ uvedl třinecký trenér Zdeněk Moták. Nelíbil se mu především výkon v úvodní třetině, ve které se jeho svěřenci dostávali pod tlak a po které mohli prohrávat vyšším rozdílem. Skóroval ale jen Salomäki, který usměrnil zblízka za záda Mazance přihrávku od modré čáry.

„Z naší strany to nebyl úplně špatný zápas, na spoustě věcí ale ještě musíme zapracovat. Musíme být ještě lepší. Domácí ale byli výborní,“Zdeněk Moták

Ve druhé třetině Oceláři přidali. „Došlo z naší strany ke zlepšení, vyrovnali jsme hru a měli jsme nějaké brankové příležitosti. Domácí jsme přestříleli (11:4) a vyrovnávací gól byl na spadnutí,“ přiblížil Moták. „Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná, až do druhého gólu v našem oslabení, kdy jsme nezareagovali na střelu Irvinga. Třetí branka o utkání úplně rozhodla, špatně jsme si rozebrali obranné pásmo a inkasovali jsme,“ doplnil.

Domácí Irving přiznal, že měl zvýšenou motivaci kvůli jarnímu play off, ve kterém Třinec vyřadil Spartu po obratu v sérii z 0:3. Obránce Sparty se prosadil dvěma dělovkami z kruhu.

„Musíme lépe do zápasu vstoupit, líp bránit. Nedávat soupeřům tolik přečíslení. O chybách víme. Zároveň vím, že se budeme zlepšovat, každým zápasem budeme lepší. Brzy se nám budou do sestavy vracet hráči, kteří zkvalitní tým. Proto se nic neděje,“ uvedl třinecký útočník Libor Hudáček, jehož mrzelo, že se svými spoluhráči z první formace byl u dvou inkasovaných gólů.

Další utkání odehrají Oceláři tento pátek doma proti Českým Budějovicím.

Sparta Praha – Třinec 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Salomäki (Lajunen, Moravčík), 53. Irving (P. Kousal, Krejčík), 57. Irving (Horák, Chlapík). Rozhodčí: A. Jeřábek, Ondráček II – Ondráček I, Lhotský. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 10.185.
Třinec: Mazanec – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin, Jank – Daňo, Cienciala, Hudáček – Kurovský, Vrána, Hrehorčák – Addamo, Sikora, Teplý – Dravecký, Čacho, Walega. Trenér: Moták.

Další zprávy z regionu