Oceláři podlehli Kometě po nájezdech, v sestavě nechyběl Nestrašil

Třinečtí hokejisté podlehli doma Brnu 1:2 po nájezdech. Jediný gól Ocelářů vstřelil Justin Addamo, který skóroval v soutěži poprvé. V nájezdech se prosadila jen Kometa. Po pěti měsících nechyběl v sestavě Andrej Nestrašil.

Andrej Nestrašil hrál poprvé od dubna, kdy zamířil na operaci ramene. Ilustrační foto: Lukáš Filipec

„Očekával jsem, že to bude horší. Neříkám, že jsem spokojený s výkonem, ale jsem rád, že hraju. Chybělo mi to,“ řekl Nestrašil k návratu. „Hlavně si teď potřebuju zažít herní situace, kdy je málo prostoru a času. Měl jsem nějaké ztráty kotouče, které bych asi za normálních okolností nedělal. Jsou to takové reakční věci, které člověk nabude tréninkem. Ale nebylo to úplně špatné,“ pokračoval.

„Očekával jsem, že to bude horší. Neříkám, že jsem spokojený s výkonem, ale jsem rád, že hraju. Chybělo mi to.“Andrej Nestrašil

Oba góly v základní hrací době padly v přesilové hře. Hosté vedli od 15. minuty tečí kapitána Zaťoviče. Oceláři vyrovnali v čase 34:52 trefou Addama, od jehož chráničů se odrazila střela Vrány do branky. V rozstřelu se prosadil v první sérii Zbořil, který vymetl horní levý roh branky. Výhru Komety stvrdil ve čtvrtém kole bekhendovou kličkou Pospíšil. Ani třineckým blafákům v podání Hudáčka, Nestrašila a Ciencialy moc nescházelo.

„Nevstoupili jsme do zápasu dobře. První třetina byla z naší strany bez pohybu a naopak pohyb Komety nám dělal problém. Má silné mužstvo,“ uvedl asistent trenéra Ocelářů Jiří Raszka. „Ve druhé třetině se hra i skóre vyrovnaly. Byli jsme iniciativnější a měli jsme ještě několik vyložených šancí. Ve třetí třetině se hrálo nahoru dolů, obě mužstva chvíli tahala za kratší konec a v nájezdech byla šťastnější Kometa,“ doplnil.

Oceláře teď čeká derby, v úterý se představí na ledě Vítkovic.

Třinec – Brno 1:2 po nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Addamo (Vrána, Sikora) – 15. Zaťovič (Ščotka, H. Zohorna), rozhodující sam. nájezd A. Zbořil. Rozhodčí: Obadal, Šír – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4279.
Třinec: Kacetl – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin – Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, Vrána, Nestrašil – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Roman. Trenér: Moták.

Další zprávy z regionu