Pohřešovanou ženu se stále nedaří najít

Policie zopakovala výzvu, že se hledá osmasedmdesátiletá Danuta Zagórová z Českého Těšína-Horního Žukova. Žena je pohřešovaná od 2. června, kdy byla naposledy viděna okolo 17. hodiny, a to u kostelíku v obci Střítež.

Pohřešovaná Danuta Zagóra v Českého Těšína. foto: PČR

„Dotyčná tam přijela na návštěvu známé i s manželem. Do současné doby se ale domů nevrátila a nepodala o sobě žádnou zprávu. Jmenovaná trpí Alzheimerovou nemocí a může tak působit dezorientovaně,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Přiblížila, že policisté po zmizelé seniorce pátrali jak v samotném domově pro seniory, tak i v blízkém okolí. Následně bylo pátrání rozšířeno i do okolních obcí, včetně Českého Těšína.

„Stejně tak byly provedeny prověrky v nemocničních zařízeních. Vše bohužel s negativními výsledky,“ dodala.

Žena je vysoká je zhruba 173 cm, má střední postavu, vzhledem vypadá na 75 až 80 let. Má krátce střižené prošedivělé vlasy a hnědé oči. Naposledy na sobě měla oblečenou černou sukni, pestrobarevnou halenku, béžové sako a černé střevíce s nízkým podpatkem.

Policisté opakovaně žádají veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešované ženě. „V případě poznatků nebo informací vedoucích k vypátrání osoby je možné kontaktovat policii na lince 158 nebo se obrátit na kteroukoliv služebnu Policie České republiky.

Další zprávy z regionu