Oceláři přišli o tříbrankový náskok, ale vyhráli gólem z 57. minuty

Třinečtí hokejisté ztratili v zápase s Libercem tříbrankový náskok, ale soupeře porazili 6:3. Vítězný gól dal v 57. minutě Kundrátek, který si připsal v utkání tři body (1+2).

Michal Teplý (vlevo) přihrál na první dva góly zápasu. Foto: Petr Rubal

„Jen je škoda, že jsme udělali ze zápasu drama,“ uvedl třinecký útočník Michal Teplý, který nahrál na první dva góly zápasu. „Šli jsme do třetí třetiny s vedením (3:1), které by dobré týmy měly udržet, nedostat gól a zápas si do konce pohlídat. Bohužel jsme udělali nějaké chyby, soupeř se na nás dotáhl. Že jsme vyhráli, je nakonec i o porci štěstí,“ doplnil.

„Šli jsme do třetí třetiny s vedením (3:1), které by dobré týmy měly udržet, nedostat gól a zápas si do konce pohlídat. Bohužel jsme udělali nějaké chyby, soupeř se na nás dotáhl. Že jsme vyhráli, je nakonec i o porci štěstí.“Michal Teplý

Oceláři si vypracovali v rozmezí 22. až 36. minuty vedení 3:0. Skóre otevřel v přesilové hře z dorážky Addamo, který je se čtyřmi trefami nejlepším střelcem týmu v sezoně. U druhého gólu si osamocený Sikora vychutnal kličkou mezi betony hostující brankáře Krále. Na něj navázal Hudáček, jehož nahození z rohu kluziště se odrazilo do sítě od brusle bránícího hráče. Třikrát ještě Oceláři trefili v úvodních čtyřiceti minutách tyč.

„Povedla se nám první třetina, stejně tak i druhá. Osmnáct minut byla z naší strany hra fantastická. Pohybem, důrazem nebo sílou v soubojích. Dominovali jsme, ale pak se nám to trochu zvrtlo, když jsme měli hluchých deset až dvanáct minut,“ uvedl asistent trenéra Marek Malík.

Liberec vyrovnal během 37. až 49. minuty. Dvakrát skóroval Filippi, který se prosadil z úniku a podruhé precizní střelou z pravého kruhu v přesilové hře. Zbývající gól dal Vlach po závaru před brankou. Dělovkou z mezikruží ale strhl Kundrátek vedení na třineckou stranu. Výhru zpečetili Daňo a Hrehorčák při hře hostů bez brankáře.

„Na konci druhé třetiny přišel rychlý protiútok hostů a dostali jsme gól. Pak tam byl smolný vlastňák a oslabení. Určitě by se to nemělo stávat, obzvlášť teď, kdy potřebujeme vyhrávat. A chceme vyhrávat. Jsem rád, že se k nám přiklonilo štěstí,“ vysvětlil Kundrátek. „Výhře jsme šli ale naproti. Jsme rádi, že jsme zápas neztratili, protože by to byla strašná škoda,“ podotkl Malík.

Další zápas odehrají Oceláři v neděli proti Plzni od 17 hodin.

Třinec – Liberec 6:3 (0:0, 3:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 22. Addamo (Teplý, Kundrátek), 35. Sikora (Teplý, Kundrátek), 36. Hudáček (Daňo), 57. Kundrátek (Kurovský), 59. Daňo (Cienciala), 60. Hrehorčák (Adámek, Dravecký) – 37. Filippi (Faško-Rudáš, Ivan), 47. Vlach (A. Musil), 49. Filippi (Lantoši, Melancon). Rozhodčí: Šír, Cabák – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4705.
Třinec: Kacetl – Smith, Marinčin, Nedomlel, Kundrátek, Jank, Adámek – Daňo, Nestrašil, Hudáček – Cienciala, Vrána, Kurovský – Teplý, Roman, Addamo – Dravecký, Čacho, Hrehorčák – Sikora. Trenéři: Moták, Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu