Mladá fotbalistka válí za Baník

Fotbal už dávno není jen chlapeckou záležitostí, za míčem se prohání čím dál více holek a slečen. Jednou z nich je 16letá studentka Gymnázia Třinec Andrea Serafinová. Fotbal ji jde tak dobře, že to dotáhla do ostravského Baníku, a dokonce už i do mládežnické reprezentace ČR.

Andrea už pozvolna nakukuje do ženského fotbalu. Foto: archiv AS

První fotbalové krůčky udělala na zahradě se svým tátou, protože její bratr tíhnul spíše k lednímu hokeji. Čutání do míče jí nestačilo, chtěla víc. V šesti letech začala hrát za přípravku Třince, míč proháněla s kluky. „Mým prvním trenérem byl Zdeněk Cieslar, později mě vedli například David Strokosz, Pavel Filipczyk a pak také později Karel Kula,“ vzpomíná Andrea Serafinová.

V Třinci působila do roku 2019, pak zamířila do Vítkovic. Zůstala tam rok a následovalo stěhování do Baníku Ostrava. „S třineckými kluky jsme měli zápas proti starším holkám z Vítkovic. Po zápase za mnou přišel trenér Vítkovic a nabídl mi, ať zkusím trénovat s holkama. Bylo to lepší, v dívčím kolektivu jsem se cítila lépe. Vítkovický klub zápolil s určitými obtížemi, holky z Vítkovic přešly do Baníku,“ pokračovala fotbalistka. Odmala ji to táhlo dopředu. Hrávala v útoku, ale ve Vítkovicích a v Baníku začala nastupovat ve středu zálohy. Nyní je z ní krajní záložnice.

V Baníku Ostrava působí Andrea Serafinová už čtvrtým rokem. „Nastupuji za dorostenky, ale když je potřeba, vypomáhám v druholigovém družstvu žen. Už se mi dokonce povedlo dát i gól. A jelikož je v družstvu řada mladých hráček, cítím se mezi nimi velice dobře. Myslím si, že máme perspektivní tým,“ soudí Andrea Serafinová.

Další zprávy z regionu