Drifteři předvedou na Steel Ringu v Třinci velkou show

Pětadvacet jezdců z Česka, Polska, Slovenska a Rumunska, rozhodčí nejpopulárnější světové soutěže Driftmasters, motokárový závod influencerů a spousta atrakcí, jejichž společným jmenovatelem je driftování. To všechno čeká návštěvníky motorshow s názvem The Driftking of Season 2024, která se koná v pátek 18. a v sobotu 19. října na Steel Ringu v Třinci.

Třinecký Steel Ring čeká v pátek 18. a v sobotu 19. října velká show v driftu. Foto: organizátoři

Jako hlavní porotce se představí David Kalaš, který je jedním z hlavních porotců na prestižní světové soutěži Driftmasters. Poprvé v historii Česka a Slovenska se navíc pojede o hlavní cenu v hodnotě 100 tisíc korun. Vrcholem sobotních závodů bude podvečerní finále za doprovodu světel a efektů.

Na seznamu jezdců, kteří budou v Třinci při závodech k vidění, jsou například Marco Zakouřil, David Mrlina, Pavel Hudeček, Martin Pompa, Max Ernst a další. V motokárovém závodě influencerů budou o titul KartKing 2024 bojovat například Richard Zelinka nebo Filip Podmol.

Pro zájemce z řad návštěvníků budou probíhat lekce řízení na profesionálním trenažéru nebo možnost vyzkoušet si a zdokonalit se v řízení smyku pomocí speciálních motorových tříkolek.

Co nejméně hluku

Organizátoři byli společně s týmem Steel Ring v přípravách velmi zodpovědní. Protože se očekává návštěva více než tří tisíc lidí, zajistili parkování jak u areálu, tak poblíž haly STaRS ve městě, odkud bude návštěvníky závodů vozit kyvadlově autobus.
Motoristické závody bývají doprovázeny hlukem, který z místa konání vychází.

To si uvědomují i lidé ze Steel Ringu a přijali taková opatření, aby nebyly překročeny hlukové limity.

„Nechali jsme si udělat hlukovou studii, z níž vyšlo, že krátký lehce nadlimitní hluk je přípustný. Proto jsme upravili časy závodů. Ty sobotní začnou před polednem, jednotlivé závodní sety budou krátké. Podvečerní závěrečná show skončí po šesté večer,“ vysvětluje manažer Steel Ringu Martin Gregor.

„To, co Steel Ring Třinec zažije, je velká a velmi sledovaná akce, která přitáhne spoustu lidí z kraje i sousedních zemí. Bude to velká propagace motosportu, Steel Ringu i města jako takového. I proto chceme tímto obyvatele města poprosit o toleranci a trpělivost,“ dodal Martin Gregor.
Konečně na Steel Ringu

Organizátor akce Lukáš Souhrada alias DJ Lucky Boy je nadšený z toho, že se po čtyřech letech snažení otevřely driftu a tuningu brány jednoho z nejmodernějších okruhů v Česku. „Jsme nadšeni, že se povedlo ukázat, že drifty a tuning patří i na taková místa,“ říká.

Další zprávy z regionu