„Kaštanka“ neprůjezdná, pokládá se nový asfalt

Již tuto sobotu (26. října) začne další etapa rekonstrukce ulice Kaštanová. Tamní obyvatelé i řidiči musí počítat s tím, že přinese úplnou uzavírku, která potrvá do středy 30. října. Odměnou za chvilkové omezení bude opravená silnice, která byla ve špatném stavu.

Ulice Kaštanová se dočká dalšího opraveného úseku. Foto: mr

Rekonstrukce se týká úseku od hospůdky Pikolo k parkovišti u nemocnice za vjezdem k nemocnici. V době od 26. do 30. října tam budou moci jezdit pouze vozidla stavby. „V daném místě se nacházejí dva vjezdy a výjezdy na sídliště. Pokládka bude vždy probíhat tak, aby nebyly uzavřeny oba vjezdy a výjezdy do této lokality současně. Řidiči by se měli řídit dopravními značkami a dbát zvýšené pozornosti,“ obrací se na veřejnost mluvčí třineckého magistrátu Stanislav Cieslar.

Připomněl, že ze sídliště Sosna je možné dostat se do Vendryně. Stejně tak na Sosnu mohou přijet řidiči ve směru od Vendryně. Zde byla pokládka asfaltu dokončena před několika týdny a úsek je průjezdný.

Kvůli opravě povrchu dojde ke změně organizace městské a příměstské autobusové dopravy. Linky městské dopravy budou ukončeny na náhradní zastávce za zastávku Sosna – sídliště, kam budou vedeny pouze vybrané spoje.

Mimo provoz budou zastávky v Dolní Líštné – Folvark, Sídliště, Domov důchodců, Sosna – nemocnice a Vendryně – stadion. Na linky dotčené uzavírkou jsou vydány výlukové jízdní řády.

Další zprávy z regionu