Oceláři prohráli se Spartou po dramatickém rozstřelu

Třinečtí hokejisté prohráli doma se Spartou 2:3 po samostatných nájezdech. Oceláři dvakrát vedli, když se v přesilových hrách trefili v úvodní třetině Kurovský a Roman. Pražané rozhodli v osmé sérii rozstřelu.

Daniel Kurovský právě střílí z dorážky úvodní gól zápasu. Foto: Petr Rubal

„Bylo to kvalitní, skvělé utkání, ve kterém rozhodovaly malé detaily. Přestože se trochu trápíme, tak podruhé po sobě jsme podali velmi týmový výkon,“ uvedl asistent trenéra Třince Marek Malík. „Už je to takhle několikátý zápas, co jsme ztratili v prodloužení nebo nájezdech. Je to škoda, protože nám tak utíkají body. Ale bylo to vyrovnané, z obou stran se hrál play off zápas. Jen mě mrzí, že jsme neurvali druhý bod,“ doplnil David Cienciala.

„Už je to takhle několikátý zápas, co jsme ztratili v prodloužení nebo nájezdech. Je to škoda, protože nám tak utíkají body. Ale bylo to vyrovnané, z obou stran se hrál play off zápas.“David Cienciala

Skóre určily v úvodní třetině přesilové hry. Třinec po dorážkách Kurovského a Romana vedl 1:0 a 2:1. Sparta odpověděla v prvním případě Horákem. Po třinácti sekundách druhé třetiny vyrovnal tečí Hrabík.

Další branka už napadla a v nájezdech se na straně Ocelářů prosadili Teplý, Daňo a Cienciala, než se hosté odhodlali po čtvrté sérii ke změně gólmanů. Tah Pražanům vyšel, neboť Michajlova překonal už jen Cienciala. Proti Kacetlovi uspělo pět sparťanských hráčů, rozdílový gól si připsal Horák.

„Viděli jsme parádní hokej. V první třetině jsme hráli dobře v pěti, ale nebyli jsme v oslabení důrazní v předbrankovém prostoru. Gól na začátku druhé třetiny nám pomohl, ale jinak těch zhruba dvanáct minut v té třetině jde jasně za Třincem,“ sumíroval zápas trenér Sparty Pavel Gross. „Třetí třetina už byla z našeho pohledu dobrá. Znovu se ukázalo, jak je Třinec obětavý. Jsem rád, že jsme ten zápas proti velmi těžkému soupeři nakonec vyhráli,“ dodal.

Třinec předčil soupeře jednoznačně v blocích, ve kterých vyhrál 34:9. „To je náš hokej. Takhle to musíme hrát i další zápasy a snad se to otočí. Musíme se vrátit ke hře, která nás zdobila a zdobí. Myslím si, že poslední dva zápasy už nám to zase vycházelo,“ zamýšlel se Cienciala.

Další utkání odehrají třinečtí hráči v neděli na ledě Českých Budějovic.

Třinec – Sparta Praha 2:3 po sam. nájezdech (2:1, 0:1, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Kurovský (Cienciala, Kundrátek), 16. Roman (Addamo, Nestrašil) – 12. Horák (Hrabík, Kousal), 21. Hrabík (Salomäki), rozhodující sam. nájezd Horák. Rozhodčí: Pražák, Mejzlík – Hynek, Špůr. Vyloučení: 5:7, navíc Dravecký – Mikliš oba 5 min. Využití: 2:1. Diváci: 5134.
Třinec: Kacetl – Jeřábek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank – Daňo, Nestrašil, Cienciala – Hudáček, Sikora, Teplý – Kurovský, Vrána, Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Addamo. Trenéři: Moták, Malík a Raszka.

Další zprávy z regionu