Oceláři prohráli ve šlágru kola, Pardubicím nedali ani gól

Třinečtí hokejisté podlehli doma Pardubicím 0:4 a nebodovali ve čtvrtém utkání v řadě. Oceláři během série proher skórovali jen třikrát, navíc z utkání odstoupil kvůli zranění v dolní části těla Marko Daňo, nejlepší střelec extraligy.

Marek Mazanec kryl v utkání čtyřicet střel. Ilustrační foto: Petr Rubal

„Nebylo to ono. Pardubice byly lepším týmem,“ uznal uzdravený brankář Marek Mazanec po další prohře. „Je to každodenní boj. Na začátku sezony jsme byli v podobné situaci a vyhrabali jsme se z toho jen tím, že jsme nepanikařili. Každý den jsme šli do práce, každé ráno jsme do toho dávali všechno a zlomili jsme to. Recept musí být stejný i tentokrát,“ nabádal ke klidu.

„Na začátku sezony jsme byli v podobné situaci a vyhrabali jsme se z toho jen tím, že jsme nepanikařili. Každý den jsme šli do práce, každé ráno jsme do toho dávali všechno a zlomili jsme to. Recept musí být stejný i tentokrát.“Marek Mazanec

Klíčový byl první gól zápasu z 28. minuty, který dal po šťastném odrazu Adam Musil. Zbývající tři branky padly ve třetí třetině po hrubkách v defenzivě a do zcela otevřené obrany.

„Nabídli jsme hostům spoustu jasných puků, ze kterých měli samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. Druhou věcí je, že se natrápíme na vstřelení branky. Když se obojí spojí dohromady, tak z toho rezultuje tento výsledek,“ řekl k utkání trenér Zdeněk Moták. „Viděli jsme kvalitní a vyrovnané utkání. Rozhodlo, že nám výborně zachytal gólman. Pochytal šance Třince a my jsme byli šťastnější v koncovce,“ doplnil hostující kouč Radim Rulík.

Až do prvního gólu se hrál vyrovnaný zápas. Domácí příznivci se ještě za stavu 0:1 zlobili na Hudáčka, že nestřílel do odkryté branky a přihrál mezi kruhy Chmielewskému.

„Dostal jsem se do záklonu, nemohl jsem střílet. Posunul jsem puk ještě Aronovi, ale nevyužili jsme to. Štve mě to,“ doplnil Hudáček. „Hudy byl v těžké pozici, dostával puk trochu za sebe. Měl nohy i ramena natočené v jiném úhlu, takže mu nezbylo nic jiného, než přihrávat. Jen škoda, že to Aron nečekal,“ zastal se Mazanec Hudáčka.

Daňo si přivodil zranění v úvodní třetině. Ještě zkoušel naskočit do druhé, ale po krátkém střídání zamířil do šatny. „Zatím nevíme, jak na tom je. Je krátce po zápase, uvidíme. Modlím se, ať je to v problémech, co máme, krátkodobá záležitost,“ řekl Moták.

Příští zápas odehraje Třinec tento pátek v Karlových Varech.

Třinec – Pardubice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávka: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (Sedlák), 58. Sedlák. Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lhotský, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4322.
Třinec: Mazanec – Marinčin, Doudera, Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste – Růžička, Voženílek, Svačina – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Hrňa. Trenéři: Moták a Országh.

Další zprávy z regionu