Dogmaraton si naplno užili pejsci i jejich páníčci

Čtvrtý ročník Beskydského Dogmaratonu letos korunovala rekordní účast 199 závodníků. Závod startoval i končil v třinecké části Guty.

Vyhlášení jedné z kategorií závodu. Foto: pořadatelé

Pořadatelé kvitovali, že počasí vyšlo na jedničku. Po ranní průtrži mračen se obloha umoudřila a celý den bylo parádně. „Masáže po závodě zdarma využil také rekordní počet závodníků a moc se osvědčily. Závodníci byli rovněž nadšeni, že jsme vyhlašovali prvních šest míst, což byly stupně vítězů,“ řekl za pořadatele Michael Tomanek.

Během klání se naštěstí nikomu nic nestalo, jen jedna závodnice jela do Nemocnice Třinec s pohmožděnou čéškou, ale vyřešily to berle a ortéza. „Večerní program kapel Legendy se vrací a O.S.G. splnil očekávaní a závodníci i návštěvníci se skvěle bavili,“ doplnil Tomanek.

„Beskydský Dogmaraton byl šestý závod z osmi v rámci mistrovství České republiky. Osmý a zároveň poslední závod, kde se budou vyhlašovat i mistři ČR v dogmaratonu v kategorii ženy a muži, bude náš závod Beskydský Winter Dog Race, který se koná 3. prosince opět v Gutech,“ uzavřel.

Výsledky všech kategorií včetně fotografií zájemci naleznou na internetových stránkách závodu.

Další zprávy z regionu