Sportoviště mají opravená

Rekonstrukci tenisového kurtu a sousedního hřiště mají za sebou v Bocanovicích. Během letošního roku obě sportoviště prokoukla a jsou plně k dispozici veřejnosti. Ovšem vzhledem k blížící se zimě tomu tak nejspíše bude až na jaře.

Ilustrační foto: tm

V areálu jsou dvě hřiště. Jedno antukové sloužilo na tenis a druhé bylo multifunkční. „Ovšem obě hrací plochy měly problémy s odvodněním. Jedna až takové, že byla v podstatě nefunkční. Bylo to dáno špatným podkladem, který nepropouštěl vodu,“ vysvětlil starosta Bocanovic Martin Paduch.

Hřiště v horším stavu prošlo rozsáhlou opravou, kdy místo vybagrovali, udělali nový podklad a položili umělou trávu. „Tohle hřiště bude nadále multifunkční,“ dodal starosta. Tenisový kurt prošel menší rekonstrukcí, která spočívala ve srovnání antuky, pořízení nové sítě a nových lajnách. Opravou prošla i budova, která je součástí sportovišť, a odrazová stěna na tenis.

Celkové náklady na rekonstrukci byly vyčísleny na více než 1,8 milionu korun. Ovšem sportoviště Bocanovičtí opravovali i díky dotaci z ministerstva pro místní rozvoj, konkrétně z programu Podpora rozvoje regionů 2019+, která činila 80 procent z uznatelných nákladů.

Další zprávy z regionu