Terénní auto již naplno slouží horské obci

Od března se vozový park Horní Lomné rozšířil o novou toyotu. Vůz typu SUV je ideální do zdejšího horského terénu. „V posledních letech jsme řešili problémy v obecním vozovém parku,“ řekl starosta Horní Lomné Kamil Kawulok.

Nový vůz před obecním úřadem. Foto: tm

„K dispozici jsme měli tři osobní vozy, ale ty už mají své za sebou, slouží přes 20 let,“ nastínil starosta s tím, že obec čím dál více musela investovat do jejich oprav. Proto ještě v prosinci zastupitelé rozhodli o koupi nového auta.

„Hlavně jsme chtěli terénní vůz, protože jsme v horách. Komise nakonec vybrala vhodnou toyotu, kterou jsme následně vysoutěžili. Zajímavé je, že jsme ji získali v Liberci, kde nám ji nabídli o 142 tisíc korun levněji, než byly nabídky na to samé auto poblíž,“ pokračoval starosta, podle kterého vůz přišel na 763 tisíc korun bez DPH. Obec jeho pořízení hradí ze svého rozpočtu, protože možnost získání dotace je velice nepravděpodobná.

„Jedná se o pickup s tažným zařízením, které je možno dovybavit i sypačem pro zimní údržbu. Auto bude sloužit také k rozvozu obědů starším občanům do hůře dostupných oblastí, a to především v zimním období. Rovněž s ním budeme přibližovat popelnice z odlehlých míst blíže centru obce, kde se jich pak už ujímá svozová firma,“ uzavřel Kawulok.

Další zprávy z regionu