Oceláři se báli o kapitána Krajíčka. Hrací plochu opustil na nosítkách

Třinečtí hokejisté vyhráli na ledě Chomutova 4:0. Šimon Hrubec kryl 31 střel a připsal si čtvrté konto sezony, ale po utkání se hlavně zajímal, jaký je zdravotní stav Lukáše Krajíčka, který opustil hrací plochu na nosítkách.

Třinečtí hokejisté vyhráli v Chomutově i bez několika hráčů základní sestavy. Hráli jen na tři pětky. Archivní foto: Petr Rubal

Třinecký kapitán bezvládně ležel po střetu s Petrem Koblasou, ani neotvíral oči. „Máloco mě rozhodí z mé bubliny, abych se vydal z brankoviště. Jak jsem viděl, že na ledě leží náš kapitán a můj dobrý kamarád, tak jsem si říkal, že tady jde hokej stranou, a jel jsem se rychle podívat, jak na tom je. Měl dobře nakoupeno,“ popisoval gólman Šimon Hrubec.

„Jak jsem viděl, že na ledě (bezvládně) leží náš kapitán a můj dobrý kamarád, tak jsem si říkal, že tady jde hokej stranou, a jel jsem se rychle podívat, jak na tom je. Měl dobře nakoupeno.“Třinecký gólman Šimon Hrubec

Podle záběrů na obří kostce vypadala srážka z úvodu třetí třetiny jako nezaviněná. Krajíček při ní nešťastně upadl zadní části hlavy na mantinel a až za hrací plochou se probral. Komunikoval, hýbal končetinami a před ošetřovnou se dokonce postavil i na vlastní nohy. Do nemocnice byl převezen na vyšetření, zda neutrpěl otřes mozku. „Jsem strašně rád, že je relativně v pořádku,“ oddechl si Hrubec.

V Chomutově se zranil ještě David Cienciala, těsně před startem zápasu vypadl ze sestavy také Vladimír Roth. Třinec postrádal i Martina Adamského, který utrpěl v minulém kole zranění v horní části těla. Už delší dobu chybí i Martin Gernát a Ethan Werek. Tým opustil i Roberts Bukarts, který byl včera vyměněn do Sparty Praha za Petra Vránu. Ten by měl poprvé nastoupit za Oceláře v neděli.

„Mám hroznou radost, tohle je snad trejd roku,“ těší Hrubce. „V šatně jsme nadšení, že se to povedlo. Moc jsme tomu nevěřili. Je to tvůrčí hráč, může hrát snad s kýmkoliv v lajně. Když jsme hráli proti Spartě, vždy jsem věděl, že na Vránu si musím dát velký pozor, protože to je hráč, který umí vystřelit z jakékoliv pozice, nebo nečekaně nahraje spoluhráčům. Takového hráče se fakt těžko chytá. Jsem rád, že ho máme na své straně,“ dodal.

Třinec rozhodl rychlým nástupem. Vladimír Dravecký dal první gól už ve 24. sekundě, když po přihrávce Martina Růžičky zakončil přečíslení tři na jednoho. V šesté minutě přidal druhý gól Jiří Polanský, který ve třetí třetině zvýšil i na 3:0. Skóre uzavřel v závěru Erik Hrňa.

„První třetina byla skvělá. Vlítli jsme na ně, tam se to rozhodlo. V šatně jsme si ale říkali, že jsme tady už několikrát vedli o dva góly a stejně to Chomutov dokázal v průběhu zápasu srovnat. Věděli jsme, že to nezabalí ani tentokrát a to se potvrdilo. Ve druhé třetině nás zatlačil, skoro pořád hrál u nás. Klobouk dolů před mužstvem, protože jsme hráli víceméně na tři lajny a stejně jsme to zvládli odehrát v obrovském tempu,“ řekl Hrubec.

Třinečtí hokejisté odehrají další zápas v neděli od 15.00 doma s Mladou Boleslaví.

Chomutov – Třinec 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Dravecký (Růžička, Marcinko), 6. Polanský (Cienciala), 47. Polanský (Dravecký), 59. Hrňa (Doudera, Marcinko). Rozhodčí: Horák, Hejduk – Hynek, Polák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 2722.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Adámek, Galvinš, Matyáš, Roth – Růžička, Marcinko, Dravecký – Hrňa, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Cienciala. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu