Děti v Písečné čekají v létě delší prázdniny

O čtrnáct dnů si prodlouží letní prázdniny děti v Písečné. Těšit se na ně mohou již od poloviny června. Důvodem je rekonstrukce jejich základní školy.

Část školy, ve které sídlil obecní úřad, je minulostí. Foto: tm

Samotná oprava s rozšířením začala již na podzim, kdy byla stržena část budovy, ve které sídlil obecní úřad. Ještě před vánočními svátky byly vykopány základy přístavby školy, stavaři udělali bednění a částečnou betonáž. Poté přišlo ke slovu zimní počasí s pořádnou sněhovou nadílkou. „Počasí v dané chvíli hraje velkou roli. Sledujeme dlouhodobé předpovědi, aby se vyplatilo stavbu odkrýt a pokračovat,“ řekl starosta Písečné David Ćmiel.

Podle něj vidí stavební firma i přes menší skluz v harmonogramu vše optimisticky, ale obec tlačí termíny – hlavně kvůli dotačním penězům. Jaký je program stavby? Prvně se musí postavit přístavba, do které se přemístí stávající kuchyň s jídelnou. Teprve potom se může začít pracovat uvnitř školy – v prostorách jídelny a kuchyně vznikne pro školku nová denní místnost. „Plán počítá, že v červnu bude přístavba hotova a odstartují práce na přestavbě stávajících prostorů,“ přiblížil starosta, který připustil, že se stavbou chtěli začít dříve, ale museli opakovat výběrové řízení na zhotovitele kvůli chybám v projektové dokumentaci, která nebyla zpracována v požadovaných podrobnostech, a navíc neodpovídala aktuálním stavebním normám.

Vedení obce možná přibývají vrásky na čele, na druhé straně jsou radující se školáci.

Více se dočtete ve středečním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu