Bojujeme, ale stále tomu něco chybí, řekl Dravecký po prohře s Brnem

Třinečtí hokejisté podlehli Kometě Brno gólem z druhé minuty 0:1. Oceláři, za které debutoval v extralize mužů sedmnáctiletý útočník Jonáš Peterek, tak prohráli po reprezentační přestávce všechny tři zápasy se skóre 3:11.

Petr Kváča chytal první extraligový zápas v sezoně. Před ním naskakoval v obraně kvůli velké marodce Vladimír Dravecký. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec postrádal v utkání pět hráčů základní sestavy (Krajíček, Doudera, Adamský, Cienciala a Polanský). Kouč Václav Varaďa navíc nahradil jedničku Šimona Hrubce, který v předchozích dvou zápasech pustil deset gólů, Pavlem Kantorem. Také on brzy inkasoval, v přesilové hře ho překonal od modré čáry Ondřej Němec.

„Bojujeme, bojujeme, ale stále tomu něco chybí. Myslím si, že už maličko. Když budeme postupovat a bojovat v tomto trendu tak vítězství zase přijdou.“Vladimír Dravecký

„Bojujeme, bojujeme, ale stále tomu něco chybí. Myslím si, že už maličko. Když budeme postupovat a bojovat v tomto trendu tak vítězství zase přijdou. Věřím, že už to bude příště,“ uvedl Vladimír Dravecký po utkání s Brnem. „Šancí a střel jsme měli dostatek. Škoda, že jsme nevyužili nějakou přesilovku. Chodili jsme i tvrdě do branky, ale nepodařilo se. Nevěšíme ale hlavu, stále jsme pozitivně naladěni,“ podotkl.

Třinec v utkání promarnil na přelomu druhé a třetí třetiny 106 sekund dlouhou početní výhodu pět na tři. „Rozhodly přesilovky. Brno hned ze své první dalo gól a naše přesilovky nevypadají, jak by měly. Mrzí nás hlavně ta pět na tři, kterou jsme nedokázali proměnit. Když chceme pomýšlet na body, musíme takovou využít,“ uvedl asistent trenéra Marek Zadina. „Ve třetí třetině jsme měli spoustu nahozených kotoučů do brankoviště, ale momentálně se to k nám neodrazí,“ mrzelo ho.

Pozitivem v utkání bylo nasazení sedmnáctiletých útočníků Adama Rašky a Jonáše Peterka, který včera asistoval v první lize u výhry Frýdku-Místku na ledě pražské Slavie. Starší syn sportovního ředitele Ocelářů Jana Peterka, tak debutoval v české extralize mužů jen dva dny před završením plnoletosti.

„Jsem rád, že jsem dostal šanci. Je to jeden z nejlepších dárků co jsem mohl dostat. Táta myslím říkal, že poprvé hrál za áčko v šestnácti, sedmnácti. Jsem rád, že jsem se mu v tom dorovnal a stihl to ještě před osmnáctinami,“ řekl novinářům Peterek. Jeho otec odehrál v extralize více než tisíc utkání a s Třincem vyhrál titul v roce 2011. „Teď už tolik zápasů nemá v lize moc hráčů, bude těžké, abych ho i v tomhle dorovnal. Ale kdo ví, budu se snažit,“ dodal.

Třinec – Brno 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 2. O. Němec (Mueller, Köhler). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Hlavatý, Lučan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 5083.
Třinec: Kantor – Roth, Gernát, Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek – Růžička, Vrána, Svačina – Novotný, Marcinko, Hrňa – Raška, Werek, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Peterek. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu