Prezident Miloš Zeman dostal dnes v Třinci žákovskou knížku

Prvňáčky, kteří dnes přišli poprvé do základní školy Slezská Třinec, přivítal prezident republiky Miloš Zeman se svým doprovodem. Popřál jim mnoho úspěchů a ještě více zvědavosti. Bez ní se prý neobejdou.

Prezident Miloš Zeman zahájil školní rok v Třinci. Foto: mr

Už od rána byla 6. Základní škola v Třinci v obležení novinářů. Ti do tělocvičny napochodovali dříve, než samotné děti a jejich rodiče. Školu si totiž vybral pro zahájení školního roku prezident Miloš Zeman, který dorazil se svou ženou Ivanou a doprovodem krátce po osmé hodině. Od ředitelky školy Haliny Frankové oba dostali žákovské knížky, ale bez známek či poznámek. Usedli dokonce do žákovské lavice, to aby si připomněli vlastní školní léta.

Ivana Zemanová rozdala dětem dárek – obrázkové knížky. Foto: mr

Všichni si poslechli nejprve místní dětský pěvecký sbor a poté už prezident oslovil děti. „Jste asi zvyklé, že vám všichni přejí hodně úspěchů, a abyste se dobře učily. Já vám chci popřát něco jiného, a to zvědavost. Abyste se uměly díky ní více ptát, nespoléhaly se jen na učebnice a samy si dokázaly vyhledat více informací,“ řekl Zeman. Jeho žena Ivana pak rozdala prvňáčkům knížky a děti se rozešly do svých tříd nejen s učitelkami, ale i svými rodiči.

Mami, podívej, jak je pěkná, zářil jeden z prvňáčků. Foto: mr

Další zprávy z regionu