Útok Ocelářů posílil reprezentant. Nestrašil by měl hrát už zítra

Oceláře posílil Andrej Nestrašil, který v NHL odehrál více než sto zápasů. Osmadvacetiletý útočník, který loni reprezentoval ČR na mistrovství světa, by měl poprvé za Třinec nastoupit už zítra proti Hradci Králové.

Andrej Nestrašil nejde do neznámého prostředí. Za Třinec odehrál na začátku sezony 2019/20 dva zápasy s bilancí jednoho gólu a tři přihrávek. Ilustrační foto: hcocelari.cz

Nestrašil chtěl po dvou sezonách v KHL (Nižněkamsk) zabojovat v září o NHL. „Doufal jsem, že by mi letos mohl vyjít kemp v NHL, ale nedostal jsem nabídku try outu (zkušební kontrakt), takže jsme s agentem začali řešit Evropu a Rusko. Chtěl jsem hlavně co nejdříve hrát, protože herní praxe je pro hokejistu nejdůležitější. Nechtěl jsem sedět na gauči a čekat, jestli se něco objeví anebo ne. No a do toho přišla nabídka z Třince. Je to super tým, který na jaře vyhrál extraligu, má krásné zázemí a jsem opravdu rád, že jsem tady,“ líčil Nestrašil.

„Andrej je na extraligu nadstandardní hráč a on i my se teď nacházíme v období, kdy si můžeme vzájemně pomoct.“Sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek

Mezi ním a Oceláři existuje příslib, že za určitých podmínek může odejít za lukrativnější nabídkou do zahraničí. Stejnou klauzuli využil v minulé sezoně Tomáš Kundrátek a přestoupil do Davosu. „Andrej je na extraligu nadstandardní hráč a on i my se teď nacházíme v období, kdy si můžeme vzájemně pomoct. Proto jsme se také gentlemansky dohodli, že pokud by obdržel nabídku z kategorie, která se neodmítá, nebudeme mu bránit,“ vysvětlil sportovní ředitel Ocelářů Jan Peterek.

Jeho slova potvrzuje i Nestrašil, který však setrvání pod Javorovým nevylučuje. „Plán je takový, že bychom si v této chvíli navzájem rádi pomohli a já udělám vše proto, dokud tady budu, aby se týmu co nejvíc dařilo, udělali jsme co nejvíc bodů a byli co nejvýš v tabulce. Neřeším teď, co bude třeba za měsíc. A pokud bych zůstal v Česku, tak je pro mě Třinec top týmem,“ dodal Netrašil, který dnes absolvoval první trénink s novými spoluhráči.

Odchovanec pražské Slavie, který v české extralize dosud nehrál, by měl nastoupit už v neděli proti Hradci Králové. Peterek si od něj slibuje zvýšení útočné produktivity mužstva. „Andrej je hráč v ideálním hokejovém věku, navíc je zdravě hladový, poté co mu nevyšla snaha dostat se zpátky do NHL. Má výborné fyzické parametry, a proto od něj očekáváme, že přinese i potřebný důraz do předbrankového prostoru,“ řekl sportovní ředitel na adresu 190 centimetrů vysokého hráče.

Nestrašil si první starty v NHL připsal v roce 2014 v barvách Detroitu, který ho draftoval ve třetím kole jako 75. v pořadí. Prospěla mu výměna do Caroliny, v níž mu rapidně stoupla produktivita. Jeho další vývoj v kariéře ale poznamenal tvrdý hit od Nazema Kadriho a po nárazu do mantinelu si vážně poranil obratle.

Do kolotoče NHL se vrátil až v následující sezoně, ve které ale odehrál jen 19 zápasů a přesunul se v roce 2017 do Evropy. Obě sezony strávil v Nižněkamsku s celkovou bilancí 18 branek +33 asistencí ve 104 zápasech. V NHL nasbíral 48 bodů (17+31) ve 128 utkáních. V uplynulé sezoně absolvoval s národním týmem také dva turnaje Euro Hockey Tour, o rok dříve nastoupil s reprezentací v 18 zápasech (4+7) a zahrál si i na mistrovství světa.

Další zprávy z regionu