Oceláři vyhráli ve Zlíně a vedou extraligovou tabulku

Třinečtí hokejisté zvítězili na ledě Zlína 5:2, připsali si čtvrtou výhru v řadě a posunuli se do čela soutěže. Oceláři strhli zápas na svou stranu na přelomu druhé a třetí třetiny, v níž soupeři soupeři odskočili z 2:2 na 4:2.

Oceláři vyřadili Kometu v poslední sezoně ve čtvrtfinále 4:0 na zápasy. V prvním duelu od play off se ale radovalo Brno. Archivní foto: Petr Rubal

Třinec prohrával, když inkasoval dokonce při vlastní přesilovce. Na konci první třetiny ale vyrovnal Jiří Polanský a po přestávce otočil Petr Vrána. Zlín vyrovnal v početní výhodě dvou mužů v poli, ale Oceláře dostal opět do vedení Aron Chmielewski. Přelom druhé a třetí třetiny provázely i časté strkanice a po faulu Bedřicha Köhlera na Milana Douderu dostali naši hráči pětiminutovou přesilovou hru. V ní udeřil Patrik Hrehorčák.

„Hrál se až moc play off hokej, na domácích byla vidět přemíra snahy z jejich dosavadních výsledků. Těší nás výhra proti soupeři, který s námi hraje dlouhodobě dobře.“Třinecký trenér Václav Varaďa

„Od té chvíle bylo evidentní, že už zápas nechceme pustit,“ uvedl Hrehorčák. „Zlín je poslední, ale hraje výborně. Je to urputný tým, který se prezentuje náročným bruslařským stylem, neměli jsme to vůbec snadné. Za tři body jsme hrozně rádi,“ dodal. Výhru stvrdil v závěru Vladimír Dravecký při hře Zlína bez brankáře.

Dvacetiletý Hrehorčák, který se do Třince vrátil v létě po dvou sezonách v zámoří, si připsal dva body (1+1) a pustil se do potyčky s Antonínem Honejskem. „Toto byl zápas v duchu kanadské juniorky. Hrálo se často do těla, hodně se bruslilo, to mi sedí, takový hokej mě baví. Dva roky jsem tímto stylem hrál a možná právě proto to byl z mého pohledu nejlepší zápas sezony. Tohle je můj prostě styl. Nejsem vysoký, ale nedám si skákat po hlavě, mám to asi v povaze. Rád se zastanu spoluhráčů i sám sebe,“ dodal Hrehorčák.

Výkon potěšil i trenéra Václava Varaďu. „I přes první inkasovaný gól jsme zápas odehráli velmi dobře. V průběhu utkání jsme limitovali zlínské šance, měli jich nízký počet. Když jsme potřebovali dát gól, pomohli jsme si přesilovkami. Hrál se až moc play off hokej, na domácích byla vidět přemíra snahy z jejich dosavadních výsledků. Těší nás výhra proti soupeři, který s námi hraje dlouhodobě dobře. Vyrovnaný zápas to byl, ale dali jsme více gólů,“ řekl.

Zlín – Třinec 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Žižka (Ondráček), 32. Köhler (Freibergs, Nosek) – 20. Polanský (Gernát, Roth), 23. Vrána (Hrehorčák, Stránský), 38. Chmielewski (M. Kovařčík, Doudera), 45. Hrehorčák (Roth, Krajíček), 59. Dravecký (Krajíček). Rozhodčí: Hodek, Zrnič – Zgonc (oba Slovin.), D. Klouček. Vyloučení: 8:11, navíc Köhler 5 min. a do konce utkání, Dufek – O. Kovařčík, Musil všichni 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4108.
Třinec: Bartošák – Roth, Gernát, Krajíček, Doudera, Musil, Zahradníček, Haman – Stránský, Vrána, Hrehorčák – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Hrňa, Polanský, Dravecký – Kofroň, Hladonik, Adamský. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu