Lapkové šli po masu a zelenině, spotřebiče nechali být

Maso, mražené krevety, zeleninu i spropitné kuchařů odcizili zloději z restaurace v Návsí. Provozovateli způsobili škodu zhruba deset tisíc korun.

Restauraci na Harcově vykradli zloději. Foto: archiv

Ke vloupání do hostince v lokalitě Harcov došlo ve druhé polovině ledna. „Stalo se to ze čtvrtku na pátek asi ve čtvrt na tři. Do kuchyně vnikli oknem. Museli být dva, protože není možné, aby se jeden člověk vyškrábal tak vysoko,“ řekl provozovatel podniku Lukáš Bulíček.

Kromě sítě proti hmyzu lapkové nepoškodili nic. Dveře z kuchyně byly zamčené, takže do výčepu se nedostali. Spokojili se s potravinami. Veškeré spotřebiče a nádobí nechali být, čímž překvapili i provozovatele.

„Ukradli meloun, květák a brokolici. Z mrazicího boxu vzali tři sáčky krevet a odnesli si asi deset kilogramů již hotového masa na svíčkovou. Asi ji máme tak skvělou, že už to nevydrželi a přijeli si dát v noci. Omáčka a knedlíky nám zůstaly,“ trpce se pousmál Bulíček.

Celkovou škodu na surovinách vyčíslil přibližně na deset tisíc korun. Zloději si odnesli také spropitné kuchařů. Krádeží se zabývá Policie České republiky.

„Prověřujeme okolnosti vloupání do restaurace v okrajové části Návsí. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro krádež,“ sdělila policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Další zprávy z regionu