Oceláři přišli o Rákose a Linharta, oba posílili Hradec

Třinecký hokejový klub oznámil první změny v kádru. V příští sezoně nebudou v týmu pokračovat útočník Daniel Rákos, obránci Tomáš Linhart s Bohumilem Jankem a brankář Jan Strmeň.

Daniel Rákos (vlevo) a za ním Tomáš Linhart získali během působení v Třinci dvě stříbra. Foto: Lukáš Filipec

„Prožil jsem tu šest krásných let, ale nastal čas se posunout zase dál. V mém případě blíže domovu,“ uvedl Rákos, který stejně jako Linhart posílil Hradec Králové.

Oba pardubičtí rodáci nastupovali několik let v základní sestavě Ocelářů a s týmem získali stříbro i v roce 2015. „Když jsem sem šel, představoval jsem si, že se nám povede jednou zvednout pohár nad hlavu. Před třemi lety jsme byli hodně blízko, teď jsme byli zase ve finále. Mrzí mě, že to nevyšlo ani na podruhé, nikdo nechce prohrát poslední zápas sezony. Ale je to úspěch, který se časem docení,“ dodal Rákos.

„Prožil jsem tu šest krásných let, ale nastal čas se posunout zase dál. V mém případě blíže domovu.“Daniel Rákos

Jank vstřelil poslední gól Třince v sezoně, ale dvě a půl sezony se pohyboval na hraně základní sestavy. Do play off vstupoval jako náhradník a odehrál v něm jen dvě utkání. Strmeň působil v týmu jako brankářská trojka a naskočil v sezoně do pěti zápasů. Šestadvacetiletý gólman si připsal jednu výhru a chytal s úspěšností 90,82 procent.

Třinec prozatím neoznámil jméno žádné posily. Už minulý rok v duchu ocelářské cesty, ve které se rozhodl dávat větší prostor odchovancům, přivedl jen dvě nové tváře. S oběma se ale trefil do černého – Tomáš Marcinko i David Musil si navíc úspěšnou sezonu prodlouží o mistrovství světa.

„Budeme řešit příchody jednoho dvou hráčů, kteří by nám mohli pomoci v tom, kde nás malinko tlačila bota. Pokud se na trhu objeví hráč, který bude chtít hrát za Třinec a bude se nám hodit do týmové koncepce, budeme se snažit mužstvo oživit. Jinak je tady nastavená ocelářská cesta, které s Markem (asistentem Zadinou) věříme,“ řekl trenér Václav Varaďa, který od příští sezony povede i reprezentační dvacítku, a proto bude mít po ruce dva asistenty – Marka Zadinu a Jiřího Raszku.

Další zprávy z regionu