U komedie Ženská pomsta se lidé nasmáli nejvíce

Jen pár týdnů je na světě a už sbírá ocenění. Komedie Ženská pomsta, jejímž producentem je Petr Šiška z Třince, získala na filmovém festivalu cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu.

Režisér Dušan Rapoš má z divácké ceny pochopitelně velkou radost. Foto: promo

V Novém Městě nad Metují se konal 42. Festival filmové komedie. Prestižní kategorií festivalu je vždy divácká soutěž, v níž rozhoduje délka času, během kterého se diváci v kině v průběhu filmu smějí. Vše se bedlivě měří a zapisuje a film s nejdelším časovým úsekem smíchu získává cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu. S velkým náskokem v letošním ročníku zabodovala nová komedie režisérsko-producentského tandemu Dušan Rapoš a Petr Šiška a scenáristky Evy Vejmělkové Ženská pomsta, během které se lidé smáli více než 27 minut filmu.

„Cena diváků je jasným důkazem, že se nám povedlo natočit komedii, o kterou je a bude mezi diváky zájem, komedii, která v dnešní nelehké době dokáže lidi pobavit a přivést na jiné myšlenky,“ řekl Petr Šiška. Dodal, že na rozdíl od sucharů filmové kritiky se lidé nebojí dát najevo, že když se jim něco líbí, s chutí se tomu zasmějí.

Cenu Novoměstský hrnec smíchu si na festivalu osobně převzal režisér Dušan Rapoš a své pocity vyjádřil zcela jasně: „Je to pro náš tvořivě-realizační tým potvrzení, že naše práce měla smysl. Jak kdysi řekl Chaplin, není těžké lidi v kině rozplakat, ale je hodně těžké lidi rozesmát. Jsme rádi, že se nám to povedlo.“

Další zprávy z regionu