Pohádka má svůj klip

Tvůrci pohádky Když draka bolí hlava už pomalu stříhají nejen poslední záběry, ale také metr do slavnostního uvedení neotřelého česko-slovenského příběhu. Dříve než však draci obsadí plátna kin po celém Česku i Slovensku, mohou už nyní nedočkavci zhlédnout první scény. Na světě je totiž nový videoklip.

Mistr si zahrál po boku svých dcer. Foto: Monika Navrátilová.

Pětadvacet natáčecích dnů, 120 originálních kostýmů, vedle známých herců a zpěváků 600 komparzistů a štáb, který s kamerou objel světa kraj – od Tater přes Žilinu až po region Těšínského Slezska, kde mezi natáčecími zastávkami nechyběly Hrčava, Lomná, Vendryně ani Třinec. Tak vznikala pohádka, jejíž zpracování nyní spěje k finiši.

Dokládá to i bezmála dvouminutový klip, který je sestřihem záběrů z letní natáčecí sezony, v nichž samozřejmě nechybí hlavní postavy příběhu jako kovář Karel Gott a jeho pohádková vnučka Charlotte, panímáma Kamila Magálová, princezna Zuzana Žáková a její nápadník princ Jakub Jablonsky, královské páry v podání Miroslava Šimůnka, Kateřiny Brožové a Jána Koleníka se Zuzanou Maurery a nechybí ani skřet Miro Noga.

„Videoklip je první anoncí toho, že pohádka půjde do českých a slovenských kin 25. října. Záběry vyšly geniálně, záměrně jsme však použili jen ty letní, zimní scény si necháme na září. A pod pokličkou držíme také 3D animace draka, na kterých se usilovně pracuje v Bratislavě,“ navnadil Petr Šiška, který je spolu s Dušanem Rapošem autorem pohádky, jež neotřele připomíná 100. výročí vzniku Československa.

Nový klip podkresluje píseň v podání Karla Gotta a jeho dcery Charlotte. Milovníci dětských melodií se mohou těšit na jedenáct písniček, v nichž uslyší také Martina Haricha, Igora Tinka, Kateřinu Brožovou či Kamilu Magálovou.

To vše a mnoho dalšího uvidí a uslyší diváci v Třinci jako vůbec první. „Už můžu prozradit, že na 4. října chystáme v Třinci předpremiéru, kterou kino Kosmos nabídne ještě v dalších promítacích dnech,“ odtajnil Petr Šiška s tím, že 14denní předstih před celorepublikovou premiérou je také příležitostí, jak vychytat poslední detaily, kterým by třeba děti neporozuměly. „Přeci jen je to pohádka česko-slovenská, i když u nás hraje prim česká hlava a diváci uslyší 70 procent češtiny a 30 procent slovenštiny. Na Slovensku je to pak naopak,“ vysvětlil.

Více se dočtete v dnešním vydání Třineckého hutníku.

Další zprávy z regionu