Halloween děti bavil ve třídách i ve školní jídelně

Parádní a tak trochu i bláznivý den připravila pro své žáky Základní škola Petra Bezruče. Minulé úterý si děti i učitelé nasadili různé kostýmy a pořádně si užili Halloween. Do akce se zapojily i tamní kuchařky a připravily strávníkům strašidelné menu.

Kuchařky v ten den vypadaly velice strašidelně. Foto: mr

Po chodbách školy běhaly postavičky, jako jsou mumie, upíři, umrlci a další strašidelné bytosti. Také učitelé se proměnili v čarodějnice či strašidla. Na chodbě byl zábavný fotokoutek a jeden školní den tak měl rázem úplně jiný ráz. „Žáci na prvním stupni měli v tělocvičně připravené různé soutěže v kostýmech. Starším se do masek už moc nechtělo, proto si připravili pro své mladší spolužáky prezentaci o netopýrech,“ prozradil ředitel školy Martin Raška.

Žáci se převlékli do kostýmu a pózovali ve fotokoutku. Foto: mr

Bezkonkurenční menu připravily místní kuchařky. Navíc i krásně vyzdobily jídelnu. „Na svačinku jsme připravily čarodějnické prsty. Polévka byla z dýňových hlaviček s červími larvami, jako hlavní chod jsme podávaly hadí hnízdo přelité krvavou polevou a sypané sušenými žížalkami, domácí halloweenské muffiny a krvavý nápoj,“ popsala vedoucí jídelny Kateřina Holcová. Kuchařky napekly dětem nádherné cupcakes, a to dokonce dva druhy.

Není to vůbec poprvé, kdy se v této škole podávalo netradiční menu. „Snažíme se vždycky reagovat na nějakou událost, takže třeba na Vánoce jsme pekly cupcakes ve tvaru vánočních stromečků, na Velikonoce beránky i mazance, na Valentýna muffiny se srdíčkem. Na dětech je vidět, že taková zpestření mají moc rády. Vlastně nejen na dětech,“ usmála se Kateřina Holcová.

Poněkud morbidní svačinka chutnala snad všem. Foto: mr

Pokračovala, že se i v běžné dny snaží vymyslet vždy něco navíc. Takže ve školní kuchyni běžně pečou svůj chléb i další dobroty. „Odměnou nám je to, že školákům u nás chutná. Jedí dokonce i zeleninu a zdravá jídla, což nás moc těší,“ dodala vedoucí. (mr)

Další zprávy z regionu