Oceláři bodovali po dobrém výkonu i ve Finsku

Třinečtí hokejisté navázali na výhru na ledě Djurgaardenu dobrým výkonem i v Tampere. Ve Finsku podlehli v Lize mistrů domácí Tappaře až po boji 2:3 v prodloužení. Kouč Václav Varaďa prohlásil, že si ale nezasloužili prohrát.

Třinečtí hokejisté se Spengler Cupu zúčastní poprvé, ale jsou pravidelným účastníkem Ligy mistrů. Archivní foto: Petr Rubal

Oceláři vstřelili Erikem Hrňou úvodní gól, ale domácí na přelomu druhé a třetí třetiny skóre otočili. Vyrovnání zajistil v 53. minutě Marek Viedenský. „Odehráli jsme tady fajn utkání, domácí byli jen o trochu šťastnější. Byl to velmi těžký zápas, oba týmy chtěly hrát opravdový hokej. Soupeř dal o gól víc, ale rozhodující trefa by podle pravidel neměla platit. Bohužel to ale rozhodčí uznal,“ uvedl pro klubový web Viedenský.

„Soupeř dal o gól víc, ale rozhodující trefa by podle pravidel neměla platit. Bohužel to ale rozhodčí uznal.“třinecký útočník Marek Viedenský

Narážel na situaci, kdy v útočném pásmu srazil k ledu domácí hráč Arona Chmielewského, a po níž ujížděli dva Finové na osamoceného gólmana Šimona Hrubce. „Na nedávném semináři nám rozhodčí říkali, že takové zákroky se trestají a že automaticky následují dvě minuty. Přijedeme do Finska, najednou je vše jinak a domácí jdou do přečíslení. Nevím, zda nám to bylo špatně vysvětleno, anebo zde platí jiná pravidla. Nečekali jsme to,“ vysvětlil třinecký útočník.

Oceláři se po úvodních dvou prohrách v Lize mistrů zvedli a v odvetách s Djurgaardenem a Tapparou získali čtyři body. „Chtěli jsme hlavně odčinit dvě domácí prohry a to se povedlo. Mrzí nás ale, že nemáme ještě víc bodů, protože potenciál tady byl,“ dodal Viedenský.

Oceláři jsou v základní skupině třetí a před závěrečným říjnovým dvojzápasem s norským mistrem Storhamarem mají manko čtyř bodů na Djurgaarden a pět na Tapparu. Nyní je čeká ale start extraligy. Tento pátek hrají ve Zlíně, v neděli doma od 15.00 s Olomoucí. „Liga mistrů se hraje naplno, je vidět velké nasazení a vysoké tempo. Tyhle zápasy na evropském poli vás na extraligu připraví opravdu výborně,“ řekl Marek Viedenský směrem k extralize.

Tappara Tampere – Třinec 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 38. M. Järvinen (Mäntylä), 42. Elorinne (Rautanen, Kuusela), 61. Kemiläinen (J.-M. Järvinen) – 21. Hrňa (M. Doudera, Adamský), 53. Viedenský (Dravecký, Hladonik). Rozhodčí: Zrnič (Slovin.), Fonselius – Elonen, Hägerström (všichni Fin). Vyloučení: 2:4, navíc Chmielewski (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3351.
Třinec: Hrubec – Krajíček, Doudera, Musil, Matyáš, Gernát, Haman, Bartko, Adámek – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Svačina, Vlach, Adamský – Hladonik, Viedenský, Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Další zprávy z regionu