Nové hřiště vznikne na dvoraně SNP

Nové hřiště udělá radost dětem v Třinci. Vyroste na dvoraně SNP, a to díky partnerství města Třince a Třineckých železáren, kteří projekt hodlají společnými silami financovat. O tom, kde hřiště bude, rozhodli sami obyvatelé hutnického města.

Generální ředitel Třineckých železáren Roman Heide a primátorka Věra Palkovská debatují s dětmi. Foto: město

Dvorana se nachází v Lyžbicích mezi ulicemi SNP a Chopinova. Vybraná lokalita v současné době nabízí k zábavě a tvoření jen pískoviště, v místě je však dostatek prostoru pro umístění nových herních prvků. Na jejich výběru a rozmístění se právě pracuje. Po přípravě projektové dokumentace začne samotná výstavba hřiště. Na to děti mohou těšit již v příštím roce.

„Jsme moc rádi, že nám sami obyvatelé pomohli s výběrem lokality pro nové hřiště. I proto věřím, že se bude těšit velké návštěvnosti a stane se tak oblíbeným místem her dětí a setkávání maminek. Moc si vážím spolupráce s Třineckými železárnami, je to náš společný dárek ke Dni dětí, další společný projekt a jsem přesvědčena, že nebude poslední,“ uvedla třinecká primátorka Věra Palkovská.

Hřiště za milion
Nové hřiště přijde na více než milion korun. Třinecké železárny do projektu vloží 400 tisíc korun, město pak přidá více než jednou tolik. „Děti jsou naše budoucnost. Myslím, že firemní motto Třineckých železáren Společně pro příští generace skvěle vystihuje naše působení v regionu, takže rozhodnutí podpořit výstavbu dětského hřiště bylo velmi snadné,“ podotkl generální ředitel Třineckých železáren Roman Heide.

Minulý týden osobně předal primátorce Věře Palkovské šek symbolizující finanční podporu pro výstavbu nového hřiště přímo ve dvoraně SNP. Milé bylo také spontánní setkání s dětmi, které se na místě sešly a pustily se s vedením města i železáren do rozhovoru o tom, jaké prvky by si na novém dětském hřišti přály.

„Pokud nám to finanční možnosti dovolí, rádi bychom v budoucnu realizovali další nová hřiště. Mile nás překvapila podpora lokality u knihovny, která skončila při hlasování jako druhá v pořadí, a proto bychom do budoucna rádi přetvořili i tuto plochu v nové centrum dětských radovánek,“ nastínila další podporu volnočasových aktivit dětí ve městě primátorka.

Hlasující mohli prostřednictvím portálu Fajny Třinec vybírat ze čtyř předem vytipovaných lokalit. Ve hře byla plocha poblíž kruhového objezdu za Kauflandem, prostor u knihovny, dvorana SNP a dvorana Boženy Němcové. Rozdělili celkem 290 hlasů a jako vítěze zvolili dvoranu SNP, která v závěru hlasování získala 131 hlasů.

Další zprávy z regionu