Vělopolí zůstala starostka, v křesle je už od revoluce

Malou obec Vělopolí vede i nadále staronová starostka Vladislava Latochová. Je nejdéle sloužícím politikem v regionu, který si v obci nepřetržitě udržel nejvyšší post.

Volby ve Vělopolí vyhrálo uskupení SNK 1 se starostkou Vladislavou Latochovou, která tak obhájila své křeslo. Druzí byli SNK 2, jehož lídr Tomáš Grohmann se stal místostarostou. Starostka tak vede nepřetržitě obec už od roku 1990. „Mohou zaznívat hlasy, že bych už to měla přenechat někomu jinému, ale my máme nyní rozjetou velkou akci, výstavbu domovních čističek odpadních vod, a já jsem toto břímě nechtěla hodit na ramena někomu novému. Bude s tím totiž neskutečně hodně práce,“ přiznala starostka. Naznačila tak, co ji následující roky čeká.

Obec požádala na výstavbu čističek o dotaci Státní fond životního prostředí ČR, a nyní se zdá, že bude úspěšná. Jedná se o výstavbu 66 čističek, což je pro tak malou obec velice zásadní investiční akcí. „Čeká nás nejprve podepsání smluv a pak už tvrdá práce. Musíme zajistit stavební povolení, smlouvy s občany, výběr firmy. V tuto chvíli si tak ani neumím představit, kdy by se mohlo poprvé kopnout,“ pokračovala starostka. Do toho musí zajišťovat i běžnou agendu a další drobnější investice. „Mým velkým snem je vybudovat autobusovou zastávku v horní části obce. Beru to dokonce jako jakýsi svůj dluh z minulého období. Jenže tam máme problémy s tím, že nevlastníme dotyčné pozemky. Budu se tedy snažit, aby to vyšlo a s majiteli jsme se dohodli,“ podotkla Vladislava Latochová.

Další zprávy z regionu