Absolventky zazářily v Avionu

Čítárna a kavárna Avion v Českém Těšíně se ve čtvrtek navečer proměnila v místo absolventského koncertu. Prim hrály housle a klavír.

Absolventský koncert v Avionu. Foto: tm

Na housle zahrála Kinga Michaela Folwarczna, na klavír Dorota Mandrysz, absolventky místní Základní umělecké školy Pavla Kalety. Během hodinového programu, ve kterém se dívky střídaly, zazněly mimo jiné skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany či Fryderyka Chopina. Po vystoupení obě zářily štěstím.

„Je to úžasný pocit mít to za sebou. Nečekala jsem, že to bude tak skvělé a že si to tak užiju. Bylo fajn, že jsem si mohla zahrát se sestřenkou,“ svěřila se Dorota Mandrysz.

Kinga Michaela Folwarczna přiznala, že byla hodně nervózní. „Bylo zde hodně lidí z rodiny, skvělá, rodinná atmosféra,“ pověděla mladá houslistka.

Dorota hraje ještě na saxofon, na který se nadále bude chodit učit hrát do ZUŠ. „Ale nějaké velké hudební cíle nemám. Chci hrát pro radost, co se mi líbí, pro rodinu a podobně,“ naznačila Mandrysz, která na klavír hraje již 11 let a pořád ji to baví.

„Byly chvíle, kdy jsem chtěla přestat, proto jsem ráda, že mě mí blízcí podpořili a já vydržela,“ doplnila s úsměvem. Kingu čeká na ZUŠ ještě druhý cyklus na housle, který chce zvládnout. Ovšem profesně se v budoucnu hudbě věnovat nechce.

Další zprávy z regionu