Albert Černý míří s Lake Malawi na Eurovizi

Na obrovský úspěch dosáhla skupina Lake Malawi, v níž zpívá třinecký rodák Albert Černý. Česká televize totiž v pondělí odpoledne zveřejnila výsledky národního kola mezinárodní pěvecké soutěže Eurovize, v němž dostali nejvíce hlasů právě Lake Malawi.

Lake Malawi budou reprezentovat Českou republiku na Eurovision Song Contest v Izraeli. Foto: Promo

„V prvé řadě bych chtěl poděkovat našim fanouškům i všem dalším, kteří nás sdíleli a fandili nám. Pro mě je to mega, mega, mega splněný sen,“ řekl bezprostředně po vyhlášení výsledků Albert Černý a pokračoval: „Předtím, než jsme se přihlásili do Eurovize s písničkou Friend of a Friend, jsem si říkal, co vlastně budu se sebou dále dělat. Soutěž nám ale ukázala světlo na konci tunelu, protože může znamenat odrazový můstek do celého světa. Třeba to tak bude“.

Lake Malawi získali od mezinárodní poroty, kde usedli bývalí účastníci Eurovize z celé Evropy, nejvíce bodů společně se soupeřkou Barborou Mochowou. Ty následně doplnily i hlasy českých fanoušků, které skupinu definitivně poslaly do letošního ročníku této pěvecké soutěže. Ta bude probíhat od 14. do 18. května v izraelském Tel Avivu.

Další zprávy z regionu