Bubík Szotkowska vystavuje v Avionu

Průřez dosavadní tvorbou autorky představuje premiérová výstava Pauliny Bubík Szotkowské s názvem Časosběr. K vidění bude v českotěšínské Čítárně a kavárně Avion až do konce března.

Paulina Bubík Szotkowská. Foto: ba

Expozici tvoří série obrazů, maleb, ilustrací, kreseb a koláží, které vznikaly od roku 2016 až do současnosti. „Jsou to práce blízké mému srdci ze všech oborů, kterým se věnuji,“ upřesnila Paulina Bubík Szotkowska.

„Inspiraci čerpám především z přírody. Blízká je mi samozřejmě i móda a ženská tématika. Součástí výstavy jsou také ilustrace, co se objeví v knížce, kterou mám v plánu vydat,“ prozradila všestranná umělkyně pocházející z Dolní Lomné.

Bubík Szotkowska vystudovala střední uměleckou školu ve Frýdku-Místku, posléze své dovednosti rozvíjela na Škole uměleckého módního návrhářství v Krakově. „Tohle je moje první zcela samostatná výstava. Je to pro mě něco nového, takže mé vnitřní prožitky jsou intenzivní. Děkuji všem za podporu, zejména mé rodině a manželovi,“ dodala umělkyně.

Její muž, hudebník Adam Bubík, na slavnostní vernisáži nemohl chybět. Hostům zahrál dvě skladby, jednu na kytaře, druhou na pianu. Desku, kterou vydal, ilustrovala jeho žena.

Další zprávy z regionu