Děti se utkaly ve Zpěváčkovi

Čítárna a kavárna Avion v Českém Těšíně hostila 6. března městskou soutěž v lidovém zpěvu pro žáky základních škol, základních uměleckých škol a víceletého gymnázia – Zpěváček 2024. Ukázalo se, že náš region je plný nadaných a cílevědomých dětí, které se nebojí ukázat všem, co v nich vězí.

Soutěž Zpěváček v Českém Těšíně. Foto: tm

Děti se utkaly v několika věkových kategoriích. Výkony hodnotila odborná porota, která v každé kategorii vybrala tři nejlepší a zároveň vyslala nejlepší na regionální soutěž do Karviné.

Roli moderátorky se ujala Magdaléna Szemlová, která ještě nedávno bývala mezi soutěžícími. „Když jsem zde soutěžila jako malá, byl to pro mě na začátku veliký stres. Až jsem začala zpívat, vše ze mě spadlo. Folklor je mi hodně blízký,“ pověděla moderátorka, která se tak dokázala vcítit do kůže těch nejmenších. „Vím, jak to působí, když se na vás dívá tolik lidí,“ dodala.

Vyhodnocení

I. kategorie: 1. místo: Vít Švach, ZŠ Hrabina – Slezská, postup do regionálního kola, 2. místo: Rozárie Niedobová, MŠ Masarykovy sady, postup do regionálního kola, 3. místo: Antonín Haman, MŠ Masarykovy sady.

II. kategorie: 1. místo: Ligia Hasan, PZŠ Havlíčkova, postup do regionálního kola, 2. místo: Martin Kotlár, Masarykova ZŠ, postup do regionálního kola, 3. místo: Sebastian Mendrek, PZŠ Havlíčkova.

III. kategorie: 1. místo: Lucie Kulová, ZUŠ P. Kalety, postup do regionálního kola, 2. místo: Dorota Lapúniková, DFS Slezanek, postup do regionálního kola, 3. místo: František Svrčina, ZUŠ P. Kalety, postup do regionálního kola.

IV. kategorie: 1. místo: Krystian Stonawski, PZŠ Havlíčkova, postup do regionálního kola, 2. místo: Miriam Brozdová, ZUŠ P. Kalety, postup do regionálního kola, 3. místo: Barbora Tomášková, ZŠ Kontešinec.

VI. kategorie: 1. – 2. místo: Jakub Sikora a Krystian Stonawski, PZŠ Havlíčkova, postup do regionálního kola, 1. – 2. místo: Lucie Kulová a Miriam Brozdová, ZUŠ P. Kalety, postup do regionálního kola, 3. místo: Barbora Tomášková a Lea Langová, ZŠ Kontešinec.

Další zprávy z regionu